Δράσεις εκτός συνόρων από το Λιμενικό Ταμείο Σκύρου και το Πανεπιστήμιο Αιγαίου που παρουσίασαν  το «Skyros Project» και το πρόγραμμα της καινοτόμου συνεργασίας τους στο Διεθνές Συνέδριο Περιβάλλοντος και Υγείας «Innovation Arabia 10» στο Dubai.
Στο συνέδριο που διοργανώθηκε από το  «Hamdam Bin Mohammed Smart University» παρουσιάστηκαν και συζητήθηκαν οι Διεθνείς τάσεις, προτάσεις για «έξυπνη» εκπαίδευση και οι συνεργασίες στους τομείς των συστημάτων ποιότητας του περιβάλλοντος και της υγείας.
Tα μέλη της ομάδας Σκύρος 2016 που αποτελείται από φοιτητές-φοιήτριες που έκαναν την πρακτική τους άσκηση στο Λιμάνι της Λιναριάς το 2015 και το 2016, παρουσίασαν στο συνέδριο τις καινοτόμες δράσεις – που τελούν πλέον υπό την αιγίδα και  αναγνώριση των  Ηνωμένων Εθνών-  “The Blue Port with the shade of Green»:

  • Το Λιμάνι της Λιναριάς Σκύρου υπό τον τίτλο «The Blue Port With The Shade Of Green: The case study of Skyros island»
  • Την βιοποικιλότητα και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της Σκύρου και το σχεδιαζόμενο “Skyros Ecovillage project”
  • Το πρώτο στην Ελλάδα Παρατηρητήριο για τον Θαλάσσιο Τουρισμό που διενεργήθηκε το καλοκαίρι του 2016 στο Λιμάνι της Σκύρου, την Λιναριά
  • Τις καταδυτικές προοπτικές στη Σκύρο υπό τον τίτλο «Diving Ecotourism as an Educating Tool for Encouraging Sustainable Development: The Case of Skyros Island
  • Την προοπτική του νέου προγράμματος Σκύρος 2017 –“Project Skyros 2017”: An enviromental Program based on a succesfull cooperation betrween two Governamental Organisations”
  • Middle School Students’ Environmental Literacy Assessment in Thessaloniki Greece.
  • Την Παγκόσμια πρωτιά – Βράβευση του Λ.Τ. Σκύρου και του Πανεπιστημίου Αιγαίου στο Μαρακές του Μαρόκο για το δημοφιλέστερο βίντεο για την κλιματική αλλαγή.

Το πρόγραμμα και την ομάδα προλόγισαν ο Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Σκύρου Κυριάκος Αντωνόπουλος και η Καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Αιγαίου Κωνσταντίνα Σκαναβή.
Παρουσιάσεις έκαναν οι προπτυχιακοί φοιτητές-φοιήτριες, Ανδριόπουλος Χρήστος, Δημητριάδου Δέσποινα, Μπαρμπακωσταντή Αδαμαντίνη, Ναστούλας Ηλίας, και οι Υποψήφιοι Διδάκτορες Βαλεντίνα Πλάκα, Καλλιόπη Μαρίνη και Αριστέα Κουνάνη. Στην  αποστολή στο Dubai συμμετείχαν 12 προπτυχιακοί και μεταπτυχιακοί φοιτήτριες και φοιτητές του τμήματος  Περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου Αιγαίου.
Στο περιθώριο των εργασιών του συνεδρίου έγιναν σημαντικότατες επαφές οι οποίες κατέληξαν σε συμφωνία συνεργασίας μεταξύ του Λιμενικού Ταμείου Σκύρου, του Πανεπιστημίου Αιγαίου και του Πανεπιστημίου Hamdam Bin Mohammed Smart Univercity σε τομείς Λιμενικής διαχείρισης με Περιβαλλοντική καινοτομία και αμοιβαία συμμετοχή σε προσεχείς Διεθνείς δράσεις.
Κατά τη έναρξη του συνεδρίου παρέστησαν ο Σείχης Hamdan bin Mohammed bin Rashid Al Maktoum, Πρίγκηπας του Dubai και Πρόεδρος του «Hamdan Bin Mohammed Smart University», ο Υπουργός Παιδείας κος Hussain Ibrahim Al Hammadi, ο Πρύτανης Dr. Mansoor Al Awar, ο Διοικητής της Αστυνομίας του Dubai Στρατηγός Dhahi Khalfan Tamim και άλλοι Κυβερνητικοί παράγοντες και Καθηγητές Πανεπιστημίων.
Το Λιμενικό Ταμείο Σκύρου προσβλέπει στη συνέχιση των προσπαθειών του για Εθνικές και Διεθνείς συνεργασίες με στόχο την διαρκή βελτίωση του και την συνεχή απόκτηση εμπειρίας. Η πρόσκληση του σε Εθνικά και  Διεθνή συνέδρια, αποτελεί ιδιαίτερη τιμή, καθώς έτσι αναγνωρίζεται η καινοτομία της Λιμενικής διαχείρισης στη Σκύρο και εξασφαλίζεται η ολιστική προβολή  του Νησιού.