Mειωμένη κατά 6% σε σχέση με πέρυσι είναι η μέση τιμή των Eλληνικών ξενοδοχείων τον Μάρτιο, σύμφωνα με τον μηνιαίο δείκτη ξενοδοχειακών τιμών της Trivago (trivago Hotel Price Index -tHPI*) για διεθνείς και εθνικούς προορισμούς.
Τα ξενοδοχεία της Ελλάδας τον Μάρτιο έχουν μέση τιμή 79€ ευρώ (έναντι 84€ τον αντίστοιχο μήνα πέρυσι).
Διεθνείς προορισμοί
Πτωτική πορεία στις φετινές τιμές σε σχέση με αυτές του 2016 σημειώθηκαν και σε άλλες χώρες, με την Τουρκία να έχει το μεγαλύτερο ποσοστό μείωσης 25,6% με μέση τιμή τον Μάρτιο 58€ (έναντι 78€ τον αντίστοιχο μήνα πέρυσι). Στην Κωνσταντινούπολη, η μέση τιμή μειώθηκε κατά 31% και κυμάνθηκε στα 54€ ευρώ (έναντι 78€ τον αντίστοιχο μήνα πέρυσι).
Στο Ηνωμένο Βασίλειο, η μέση τιμή μειώθηκε κατά 10,7%, με μέση τιμή 133€ ευρώ, ενώ ετήσια μείωση τιμών της τάξης του 7,6% και 8,4% είχαν Ιταλία και Ολλανδία, αντίστοιχα.

pin3
Σημαντική πτώση 14% στις τιμές σημειώθηκε και στην Ρώμη σε σχέση με τον Μάρτιο του 2016, διαμορφώνοντας την μέση τιμή του φετινού Μαρτίου στα 93€.
Στα ξενοδοχεία της Αθήνας παρατηρήθηκε μικρή πτώση των τιμών σε σχέση με πέρυσι, της τάξης του 2%. Η μέση τιμή φέτος κυμαίνεται στα 81€ ευρώ (έναντι 83€ τον αντίστοιχο μήνα πέρυσι).
Στον αντίποδα η Ισπανία και η Γερμανία με οριακή αύξηση στη μέση τιμή τους τόσο σε μηνιαίο, όσο και σε ετήσιο επίπεδο, η οποία είναι 106€ και για τις δύο χώρες. Αναλυτικά οσον αφορά στην Ισπανία, η μέση τιμή στη Μαδρίτη παρέμεινε σταθερή σε σχέση με πέρσι, στα 109€, ενώ αύξηση 10% παρατηρήθηκε στη Βαρκελώνη, όπου η μέση τιμή είναι 135€.
Στο Άμστερνταμ, παρότι παρουσιάστηκε μικρή αύξηση των τιμών σε μηνιαία βάση, ετησίως παρατηρήθηκε πτώση 7,6%, ενώ η μέση τιμή για τον φετινό Μάρτιο είναι 145€.

pin1
Ελληνικές πόλεις
Πτωτικά κινήθηκαν φέτος οι ξενοδοχειακές τιμές στις περισσότερες ελληνικές πόλεις σε σχέση με τον περσινό Μάρτιο.
Στην Ξάνθη, η μέση τιμή είναι 56€, μειωμένη κατά 22,2% σε σχέση με τον αντίστοιχο περσινό.
Σε Πάτρα παρατηρήθηκε ποσοστό μείωσης της τάξης του 9,4%, διαμορφώνοντας τον μέσο όρο στα 58€ ευρώ.
Στην Αλεξανδρούπολη, η μέση τιμή των ξενοδοχείων τον Μάρτιο είναι 68€ ευρώ, 20,9% φθηνότερα σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα πέρσι.
Στην Θεσσαλονίκη η μέση τιμή παρέμεινε αμετάβλητη σε σχέση με πέρσι, στα 79€ ευρώ.
Ανοδική πορεία της τάξης του 6,7% παρατηρήθηκε στην Καστοριά.
Σε Πάργα η μέση τιμή διαμορφώθηκε στα 55€ ευρώ, σημειώνοντας αύξηση 12,2% σε σχέση με τον Μάρτιο του 2016.

pin2

*Το tHPI αντανακλά τις ξενοδοχειακές τιμές της online ξενοδοχειακής αγοράς της Ευρώπης:. Οι τιμές διανυκτέρευσης από περισσότερα από 200 online sites κρατήσεων και αλυσίδες ξενοδοχείων διαμορφώνουν το μέσο όρο ξενοδοχειακών τιμών για πόλεις, περιοχές και χώρες της Ευρώπης.