Ανοίγει ο δρόμος για την ένταξη άνεργων νέων στην αγορά εργασίας με την τοποθέτησή τους δυνητικά σε θέσεις απασχόλησης σε επιχειρήσεις που εξυπηρετούν και ενισχύουν άμεσα ή έμμεσα τον τουρισμό και το τουριστικό προϊόν της χώρας.
Πιστοποίηση επτά νέων ειδικοτήτων στον τομέα του τουρισμού από το Ινστιτούτο Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΙΝΣΕΤΕ) και την PEOPLECERT –την εταιρεία που επιλέχθηκε μετά τον διεθνή διαγωνισμό.
Με την πιστοποίηση αυτή θα δοθεί σε 8.000 άνεργους νέους έως 29 ετών η δυνατότητα να αποκτήσουν την τεχνογνωσία που απαιτούν οι σύγχρονες συνθήκες απασχόλησης στον τουρισμό , ώστε να αποκατασταθούν επαγγελματικά και να αναρριχηθούν  σε θέσεις ευθύνης στον τουριστικό κλάδο.
Η εταιρεία θα αναπτύξει επτά πιστοποιητικά στον κλάδο του Τουρισμού στις ειδικότητες:
· e-commerce -Hospitality Sales -Marketing
· τουριστικός αντιπρόσωπος
· υπάλληλος κρατήσεων/τηλεφωνικού κέντρου
· υπάλληλος  εξυπηρέτησης πελατών
· επισιτιστικού τομέα
· τμήματος ορόφων και λινοθήκης
· υπάλληλος ψυχαγωγίας και χώρων Ευεξίας και Αθλητισμού
Στην συνέχεια θα πιστοποιήσει 8.000 άτομα, τα οποία θα έχουν καταρτιστεί στις αντίστοιχες ειδικότητες και θα έχουν πραγματοποιήσει πρακτική άσκηση 420 ωρών σε επιχειρήσεις του κλάδου.
Οι επιχειρήσεις που θα απασχοληθούν είναι ξενοδοχειακές, τουριστικών καταλυμάτων, σύνθετης τουριστικής ανάπτυξης, συνεδριακού τουρισμού, εκθεσιακού τουρισμού, δραστηριοποίησης σε υπηρεσίες εστίασης, τουριστικά γραφεία, αεροπορικές και ακτοπλοϊκές, εταιρείες μεταφορών και ενοικίασης αυτοκινήτων, κρουαζιέρας, επαγγελματικών σκαφών, καθώς και λειτουργίας μαρίνων.