Αύριο Δευτέρα λήγει η προθεσμία υποβολής αιτήσεων δωρεάν συμμετοχής στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Κρήτης το Παγκρήτιο Φόρουμ Προώθησης Κρητικών Προϊόντων στα κρητικά ξενοδοχεία και στα δίκτυα διανομής, που διοργανώνουν την 1η Απριλίου για 6η χρονιά τα τέσσερα Επιμελητήρια του νησιού.
Το φόρουμ έχει εξελιχθεί σε θεσμό συνάντησης παραγωγών, μεταποιητών, προμηθευτών κρητικών προϊόντων και ξενοδόχων απ’ όλη την Κρήτη, οι οποίοι συζητούν την μεταξύ τους συνεργασία για την προσεχή τουριστική περίοδο.
Στόχος των συναντήσεων που πραγματοποιούνται ανάμεσα στις δυο πλευρές είναι να καλυφθούν οι ανάγκες των ξενοδοχείων της Κρήτης από τα τοπικά αγροτικά και μεταποιημένα προϊόντα, παρέχοντας τη δυνατότητα στους τουρίστες να γνωρίσουν την κρητική διατροφή.
Μέχρι στιγμής έχουν δηλώσει συμμετοχή 165 παραγωγοί και μεταποιητές, 70 όμιλοι ξενοδοχείων και 15 δίκτυα διανομής, οι περισσότεροι από τους οποίους είχαν συμμετάσχει και στις προηγούμενες διοργανώσεις εξασφαλίζοντας επικερδείς συμφωνίες.
Όπως ανέφεραν μεταξύ άλλων, οι διοργανωτές πέρυσι πραγματοποιήθηκαν περισσότερα από 8.000 ραντεβού, ενώ σχεδόν οι μισοί από τους συμμετέχοντες δήλωσαν ότι έκλεισαν κάποια εμπορική συμφωνία.