“Ενεση” για την τουριστική κίνηση στην Κύπρο τα αυξημένα δρομολόγια αεροπορικής σύνδεσης Πάφου-Γερμανίας. Ηδη από αυτό τον μήνα δύο από τις μεγαλύτερες αεροπορικές εταιρείες Γερμανικών συμφερόντων, ξεκίνησαν δρομολόγια προς/από Πάφο με Γερμανικά αεροδρόμια, δημιουργώντας ένα πολύ ευνοϊκό υπόβαθρο για την ανάπτυξη του τουριστικού ρεύματος προς την Πάφο και την Κύπρο γενικότερα.
Η εταιρεία Germania θα πραγματοποιεί επτά πτήσεις την εβδομάδα, από πέντε διαφορετικά αεροδρόμια της Γερμανίας. Το συγκεκριμένο πτητικό πρόγραμμα που ξεκινά απ’ αυτόν τον μήνα αποτελεί μια σημαντική ένεση για την οικονομία και την τουριστική βιομηχανία της επαρχίας Πάφου από μια αγορά που παρουσιάζει αυξητικό ενδιαφέρον για την περιοχή.
Το γεγονός ότι η Πάφος έχει πάρει την σκυτάλη της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης, κάτι που έχει προκαλέσει το μεγαλύτερο ενδιαφέρον των Γερμανών πολιτών είναι μία από τις αιτίες αύξησης των πτήσεων της Γερμανικής εταιρείας.
Η Germania είναι ένας εκ’ των σημαντικοτέρων αερομεταφορέων της Γερμανίας με στόλο 23 αεροσκαφών που εκτελεί πτήσεις σε 150 προορισμούς. Αντίστοιχες πτήσεις ανακοίνωσε επίσης ότι θα πραγματοποιεί για το έτος αυτό και η αεροπορική εταιρεία Condor.
Χαιρετίζοντας την εξέλιξη αυτή, τουριστικοί παράγοντες της επαρχίας Πάφου κάνουν λόγο για μια εξέλιξη ιδιαίτερα σημαντική και αρκετά υποσχόμενη για την Πάφο, αφού ενισχύεται σημαντικά η προσβασιμότητα της Κύπρου από και προς την Γερμανία.
«Παράλληλα συνάδει πλήρως με τις προσπάθειες που καταβάλλονται για επέκταση της τουριστικής περιόδου, διείσδυση σε σημαντικές αγορές και ανάπτυξη των ειδικών μορφών τουρισμού», αναφέρουν χαρακτηριστικά.