Οφέλη και για τον Τουρισμό θα έχει η συμμετοχή του Νότιου Πηλίου στο δίκτυο «ΒΙΩΣΙΜΗ ΠΟΛΗ» στο οποίο μετέχουν 25 Δήμοι από όλη την Ελλάδα και την Κύπρο.
Στόχος του δικτύου είναι η εξασφάλιση κοινής χρηματοδότησης από μεγάλα Ευρωπαϊκά προγράμματα στο πλαίσιο της βιώσιμης ανάπτυξης που βελτιώνει όχι μόνο την ποιότητα του περιβάλλοντος για τους πολίτες αλλά και την εικόνα της πόλης και την ελκυστικότητά της σε επενδύσεις και Τουριστική ανάπτυξη.
«Με νέες συνεργασίες συμμετέχουμε στο δίκτυο αλληλοϋποστήριξης Δήμων ώστε να πετύχουμε καλύτερα αποτελέσματα σε διεκδικήσεις ευρωπαϊκών προγραμμάτων. Αξιοποιούμε κάθε δυνατότητα ώστε τα χρηματοδοτικά εργαλεία να ωφελήσουν περισσότερους πολίτες. Οι συμπράξεις σε Δίκτυα αποτελούν καλή πρακτική στην Ε.Ε. κι αυτό ακριβώς υποστηρίζουμε με τη συμμετοχή μας στο Δίκτυο «Βιώσιμη πόλη», επισημαίνει ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών και Προγραμματισμού του Δήμου Ν. Πηλίου Μιλτιάδης Παπαδημητρίου παρεβρισκόμενος στην ιδρυτική συνέλευση του δικτύου πόλεων.
Την πορεία των προτάσεων που έχουν υποβληθεί από τη Δημοτική Αρχή Νοτίου Πηλίου καθώς για νέα προγράμματα συζήτησαν σε θετικό κλίμα ο Δήμαρχος Ν. Πηλίου Νίκος Φορτούνας και ο Αντιδήμαρχος κ.Παπαδημητρίου με τον Πρόεδρο του Δ.Σ. του Πράσινου Ταμείου, Καθηγητή Γεώργιο Πατρίκιο.
Μέχρι το Πάσχα αναμένεται να έχει εκδοθεί και η απόφαση έγκρισης της πρότασης για την κατασκευή 8 παιδικών χαρών σε όλο τον Δήμο, προϋπολογισμού 200.000 ευρώ ώστε να ακολουθήσουν οι διαγωνιστικές διαδικασίες και η κατασκευή τους.