Αγωνία από τους ξενοδόχους της Λέσβου για να μην πάει χαμένη και η φετεινή τουριστική χρονιά. Με επιστολή τους ζητούν την παρέμβαση της υπουργού Τουρισμού Έλενας Κουντουρά προκειμένου να συμπεριληφθούν η Λέσβος και τα ακριτικά προσφυγόπληκτα νησιά της χώρας στα προγράμματα χρηματοδότησης συνδιαφήμισης με τους Τour Operators της φετινής τουριστικής περιόδου, συμπεριλαμβανομένης και της Aegean Airlines στην περίπτωση ναύλωσης πτήσεων Charters.
“Ζητούμε στα προγράμματα χρηματοδοτούμενης συνδιαφήμισης, της προσεχούς τουριστικής περιόδου του 2017 με τους Τ.Ο. να μεριμνήσετε ώστε να συμπεριληφθούν και τα ακριτικά ‘προσφυγόπληκτα’ νησιά μας, προτείνοντας στους να δημιουργήσουν ειδικά -πολυήμερα 7 ή 14 ημερών- πακέτα διακοπών για Λέσβο, Χίο, Σάμο κ.ά., ώστε να μην επαναληφθεί η περυσινή κατάρρευση όλων των τουριστικών μεγεθών και δεικτών, απειλώντας άμεσα επιχειρήσεις, απασχόληση, εισόδημα, νοικοκυριά κ.ά.”, αναφέρει μεταξύ άλλων η  επιστολή του προέδρου της Ένωσης Ξενοδόχων Λέσβου Περικλής Αντωνίου προς την υπουργό Τουρισμού Έλενα Κουντουρά.
Τα υψηλά ποσοστά κρατήσεων που συγκεντρώνουν από το εξωτερικό τα ελληνικά νησιά, εκτός από την Περιφέρεια Β. Αιγαίου, μπορούν να διευκολύνουν να γίνει αποδεκτή η πρόταση για δρομολόγηση στα ακριτικά νησιά, περισσότερων πτήσεων Charters καθώς και Χαμηλού Κόστους (L.C.C.), επισημαίνεται στην επιστολή.
Η Ένωση Ξενοδόχων Λέσβου θεωρεί ως δεδομένη την ανταπόκριση όλων των πλευρών, Πολιτείας, Τ.Ο. και L.C.C., προκειμένου ν’ αμβλυνθούν οι δυσμενέστατες συνέπειες απ’ το Μεταναστευτικό στα νησιά αυτά,
αφού σύμφωνα και με τη διεθνή πρακτική, οι όποιες συμφωνίες κινήτρων -χρηματοδοτήσεων, πρέπει να περιλαμβάνουν όλες τις νησιωτικές περιοχές, χωρίς εξαιρέσεις.