Τους βασικούς άξονες του αναπτυξιακού προγράμματος που έχει ανακοινώσει ο Πρωθυπουργός για τα νησιά που αντιμετωπίζουν το κύριο βάρος της προσφυγικής κρίσης, παρουσιάζει σήμερα στην Λέσβο ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομίας Αλέξης Χαρίτσης.
Σε ευρεία σύσκεψη με τους παραγωγικούς φορείς του νησιού ο Αναπληρωτής Υπουργός θα αναπτύξει το πλαίσιο  του αναπτυξιακού προγράμματος για τα νησιά του Βορείου Αιγαίου και όλες τις αναπτυξιακές πρωτοβουλίες του Υπουργείου Οικονομίας για τη Λέσβο και το Βόρειο Αιγαίο.
Ο κ.Χαρίτσης θα συναντηθεί με την Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου και το Δήμαρχο Λέσβου ενώ το απόγευμα θα συμμετάσχει σε σύσκεψη στο επιμελητήριο Λέσβου με τους παραγωγικούς φορείς του νησιού.
Υπενθυμίζεται ότι η χρηματοδότηση των νησιών που πλήττονται από το προσφυγικό είχε τεθεί από τους Δημάρχους των 5 νησιών Λέσβου Χίου Σάμου Κω και Λέρου στην συνάντηση στις Βρυξέλλες όπου ο πρόεδρος της Ε.Ε. Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ, τους διαβεβαίωσε είπε ότι η Ευρωπαία Επίτροπος Περιφερειακής Πολιτικής Κορίνα Κρέτσου θα κληθεί να επισκεφθεί τα νησιά προκειμένου να συνδράμει οικονομικά η επιτροπή στη χρηματοδότηση του προγράμματος αυτού. Οι Δήμαρχοι έχουν καταθέσει τις προτάσεις τους και ζήτησαν να επισπευτεί η εξειδίκευση των μέτρων που θα περιλαμβάνει.