Τις εντυπώσεις έχουν κερδίσει στην Διεθνή Τουριστική Έκθεση ΙΤΒ, τα δύο ξεχωριστά περίπτερα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου -Κυκλάδες και Δωδεκάνησα- όπου τα νησιά παρουσιάζονται με τρόπο που αναδεικνύεται η ιδιαίτερη και μοναδική τουριστική ταυτότητα του καθενός ξεχωριστά.
Περίπτερα με παραδοσιακή νησιώτικη αισθητική με τη χρήση των νέων μέσων της τεχνολογίας και με χώρους όπου έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο η πέτρα, το ξύλο, τα χρώματα των Κυκλάδων και της Δωδεκανήσου.
Ακολουθώντας τις καινοτόμες και σύγχρονες τάσεις προβολής, η πρωτότυπη και αναβαθμισμένη αισθητικά παρουσία απηχεί ουσιαστικά και την αλλαγή φιλοσοφίας όσον αφορά στην συνολική εμφάνιση του Νοτίου Αιγαίου, ως τουριστικού προορισμού.
Σε «πρώτο πλάνο» βρίσκονται η γαστρονομία και τα τοπικά προϊόντα του κάθε προορισμού, δεδομένης και της κατάκτησης του τίτλου της Γαστρονομικής Περιφέρειας της Ευρώπης το έτος 2019.
«Η Γερμανία αποτελεί μία από τις βασικές τουριστικές αγορές για την Ελλάδα και προφανώς για τα νησιά μας, τόνισε η Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού-Πολιτισμού-Αθλητισμού, Μαριέτα Παπαβασιλείου που στην ΙΤΒ είχε αλλεπάλληλα ραντεβού με εκπροσώπους τουριστικών οργανισμών του εξωτερικού. Τα μηνύματα για την επικείμενη σεζόν είναι καθ’ όλα θετικά. Η διεθνής τουριστική έκθεση του Βερολίνου με 10.000 εκθέτες και 120.000 επαγγελματίες επισκέπτες αποτελεί το ιδανικό μέρος για να αναδειχθούν οι νέες τάσεις και φιλοσοφίες του κλάδου. Παράλληλα προσφέρει μεγάλες δυνατότητες συνεργασίας. Σε μία τόσο σημαντική τουριστική έκθεση, οι προορισμοί του Νοτίου Αιγαίου πρέπει να ξεχωρίζουν ανάμεσα στον ανταγωνισμό. Οι ιδιαίτερες ομορφιές του κάθε τόπου αναδεικνύονται μέσα από μοντέρνας αισθητικής περίπτερα που εκφράζουν τη μοναδική πολυνησιακή μας ταυτότητα. Αυτή είναι και η φιλοσοφία μας».
Με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου παίρνουν μέρος στην έκθεση η Ρόδος, η Πάτμος, η Αστυπάλαια, η Κάρπαθος, η Λέρος, η Σύμη και οι Λειψοί από τα Δωδεκάνησα καθώς και η Κύθνος, η Φολέγανδρος, η Αμοργός, η Μύκονος, η Τήνος, η Μήλος, η Ίος, η Νάξος, η Αντίπαρος, η Σαντορίνη, η Πάρος και η Άνδρος από τις Κυκλάδες.