‘Ενα καινοτόμο διαδραστικό Κέντρο Πληροφόρησης για τον θρησκευτικο-προσκυνηματικό Τουρισμό δημιούργησε η Ιερά Μητρόπολης Γορτύνης και Αρκαδίας στις Μοίρες, στην Κρήτη συμβάλοντας στην διεύρυνση της τουριστικής περιόδου, με θεματικές μορφές Τουρισμού.
Το Κέντρο Τουριστικής Πληροφόρησης Μεσαράς στοχεύει στην ηλεκτρονική-διαδραστική, έντυπη πληροφόρηση, προβολή, ανάδειξη των ιστορικών πολιτιστικών μνημείων και αξιοθέατων της περιοχής με έμφαση στην προώθηση του θρησκευτικού-προσκυνηματικού  Τουρισμού.
Λειτουργεί στο Πνευματικό Κέντρο της Μητρόπολης και τα εγκαίνια του πραγματοποιήθηκαν από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Μακάριο και τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη, παρουσία του Δημάρχου Φαιστού Γιώργου Αρμουτάκη, βουλευτών, εκπροσώπων φορέων και κόσμου.
“Η «Αναπτυξιακή Ηρακλείου», τόνισε ο Μητροπολίτης και πρόεδρος του Κέντρου κ.κ. Μακάριος, προκήρυξε την δημιουργία κέντρων τουριστικής πληροφόρησης, στο πλαίσιο του Τοπικού Προγράμματος LEADER. Το Πολιτιστικό Κέντρο της Ι. Μητροπόλεώς μας κατέθεσε σχετικές μελέτες για την ίδρυση του εν λόγω Κέντρου, οι οποίες εγκρίθηκαν από τις αρμόδιες αρχές. Έτσι, από το παραπάνω πρόγραμμα, διαμορφώθηκε καταλλήλως η αίθουσα του Ι. Καθεδρικού Ν. Αγ. Νεκταρίου Μοιρών, με χώρο υποδοχής, σύστημα προβολής και ήχου, με διαδραστικές εφαρμογές, όπως “περιδέξιο”, “Infocloud”, “Πολύτροπος Χάρτης”, ψηφιακοί κατάλογοι, που εγκατέστησε το Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας (Ι.Τ.Ε.) και με βάση δεδομένων που αφορά στα αξιοθέατα της περιοχής, εστιασμένα κυρίως στο θρησκευτικό τουρισμό”.
Το Κέντρο Τουριστικής Πληροφόρησης Μεσαράς απευθύνεται σε ντόπιους και ξένους επισκέπτες της περιοχής, περιηγητές, γραφεία τουρισμού που αναζητούν ενδιαφέροντες προορισμούς για να δημιουργήσουν ημερήσια προγράμματα περιήγησης στην Κρήτη, ομάδες μαθητών, φοιτητών και νέων.