Τις δυνατότητες ανάπτυξης του ιατρικού Τουρισμού στην χώρα μας καθώς και θέση της Ελλάδας στην διεθνή αγορά του τουρισμού Υγείας παρουσιάζει σε διημερίδα σήμερα και αύριο στο Μόντρεαλ στον Καναδά, ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ). Μία δράση στο πλαίσιο της διεθνούς συντονισμένης προσπάθειας προώθησης του τουρισμού Υγείας της χώρα μας στο εξωτερικό που έχει ξεκινήσει ο Τομέας Ιατρικού Τουρισμού του Ινστιτούτου Επιστημονικών Ερευνών του ΠΙΣ, με σειρά σημαντικών δράσεων και επαφών σε διεθνές επίπεδο.
Η εκδήλωση συνδιοργανώνεται από τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών, την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας, με την υποστήριξη της Ελληνικής Κοινότητας Μείζονος Μόντρεαλ, των προξενικών αρχών και των Ελλήνων γιατρών του Μόντρεαλ. Επικεφαλής των γιατρών που θα μετάσχουν στην διημερίδα είναι ο Γιώργος Πατούλης, πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Δήμαρχος Αμαρουσίου και πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών.
Στις εργασίες της διημερίδας θα συμμετάσχουν εκπρόσωποι της επιστημονικής και επιχειρηματικής κοινότητας από την Ελλάδα και από την ομογένειας στον Καναδά,  καθώς και γιατροί από την Ελλάδα που θα αναλύσουν τις προοπτικές του Ιατρικού Τουρισμού στην χώρα μας.
Οι τομείς με δυνατότητες ανάπτυξης είναι της εξωσωματικής γονιμοποίησης, της οφθαλμολογίας, της δερματολογίας, της οδοντιατρικής, η πλαστική χειρουργική, η ρομποτική ιατρική και οι ιαματικές πηγές.
Μάλιστα την πρώτη ημέρα της διημερίδας θα κληρωθούν δώρα συνολικής αξίας 200.000 δολαρίων που αντιστοιχούν σε ιατρικές υπηρεσίες στην Ελλάδα.
Υπενθυμίζεται ότι πριν μερικούς μήνες ανάλογη διημερίδα είχε διοργανωθεί στην Νέα Υόρκη ενώ προγραμματίζεται αντίστοιχη πρωτοβουλία και στο Σικάγο.