H KLM Royal Dutch Airlines και η Σουηδική αεροπορική εταιρεία NextJet ανακοίνωσαν την υπογραφή της συμφωνίας τους για κοινό κωδικό που πρόκειται να επεκτείνει το παγκόσμιο δίκτυο και των δύο εταιρειών με περισσότερες εναλλακτικές για τους ταξιδιώτες από τις 26 Μαρτίου.
Η KLM πρόκειται να προσθέσει έναν κωδικό KL στο δίκτυο εσωτερικών πτήσεων της NextJet ο οποίος θα επιτρέπει στους επιβάτες της από όλο τον κόσμο που έχουν σύνδεση στη Στοκχόλμη και το Γκέτεμποργκ  να συνεχίσουν το ταξίδι τους απρόσκοπτα, χρησιμοποιώντας ένα εισιτήριο, κάνοντας check-in σε ένα σημείο και παραλαμβάνοντας τις αποσκευές τους απ΄ ευθείας σε:

  • Arvidsjaur, Jönköping, Karlstad, Kramfors-Sollefteå, Lycksele, Örnsköldsvik, Sundsvall-Härnösand [Midlanda] και Vilhelmina στη Σουηδία
  • Kokkola και Mariehamn στη Φινλανδία

Ο Frank Prillevitz Διευθυντής Δικτύων της KLM δήλωσε: “Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε τη νέα αυτή συμφωνία κοινού κωδικού με την NetJet. H Σουηδία αποτελεί έναν δυνατό προορισμό για επαγγελματικά και για ταξίδια αναψυχής για τους πελάτες μας. Θεωρούμε την NetJet έναν σημαντικό συνεργάτη που θα ενισχύσει το αποτύπωμά μας στην Σκανδιναβία”. 
Ο Magnus Ivarsson CEO της NextJet δήλωσε: “Είμαστε πολύ περήφανοι για την ανακοίνωση της ενδυνάμωσης της συνεργασίας μας με την KLM, μια εταιρεία με μεγάλη πτητική ιστορία στη Σκανδιναβία και την Φινλανδία. Με την ενισχυμένη αυτή συνεργασία θα είμαστε σε θέση να προσφέρουμε την εμπειρία της πτήσης με την NextJet σε όλους όσους θέλουν να επισκεφθούν την Σκανδιναβία  και πετώντας με KLM προς το Άμστερνταμ με ένα μόνο εισιτήριο, σε περισσότερους από 150 προορισμούς της KLM”. 
Η KLM Royal Dutch Airlines ιδρύθηκε το 1919 και είναι η μόνη αεροπορική εταιρεία στον κόσμο που εξακολουθεί να πετάει με το αρχικό της όνομα. Το 2004 η Air France και η KLM ενώθηκαν δημιουργώντας την AIR FRANCE KLM. Η ένωση αυτή δημιούργησε τον πιο δυνατό αεροπορικό Ευρωπαϊκό Όμιλο που βασίζεται σε δύο δυνατά brands και δύο κόμβους (hubs): To αεροδρόμιο του Amsterdam Schiphol και του Παρισιού Charles de Gaulle. Διατηρώντας την δική του ταυτότητα, ο όμιλος εστιάζει σε τρεις βασικούς πυλώνες: Την μεταφορά επιβατών, την μεταφορά φορτίων και την συντήρηση αεροσκαφών.
Στην Ολλανδία η KLM αποτελεί την καρδιά του KLM Group, που επιπλέον περιλαμβάνει τις KLM Cityhopper, transavia.com και Martinair. Η KLM εξυπηρετεί όλους του προορισμούς της με έναν μοντέρνο στόλο και απασχολεί περισσότερους από 32.000 ανθρώπους ανά τον κόσμο. Αποτελεί ηγέτη στην αεροπορική βιομηχανία, προσφέροντας αξιόπιστη δραστηριότητα και προϊόντα που στόχο έχουν τον πελάτη και τα οποία είναι αποτέλεσμα του ενθουσιασμού με τον οποίο λειτουργεί και της υπεύθυνης καινοτομίας.
Η KLM είναι μέλος του παγκόσμιου δικτύου αεροπορικών εταιρειών SkyTeam, μέσα από το οποίο προσφέρει στους πελάτες της ένα εκτενές παγκόσμιο δίκτυο. Το δίκτυο αυτό συνδέει την Ολλανδία με κάθε σημαντική οικονομικά περιοχή στον κόσμο και για τον λόγο αυτό λειτουργεί ως ένας δυναμικός ηγέτης για την οικονομία.