Η Ελλάδα στηρίζει τις πολιτικές του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού, τόνισε από την Βαλέτα ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Παναγιώτης Κουρουμπλής, μιλώντας στο Διεθνές Ινστιτούτο Ναυτικού Δικαίου, ο οποίος κάλεσε τους σπουδαστές του Ινστιτούτου (Πτυχιούχους Νομικών Σχολών) να μάχονται για τα πράγματα που τους αρέσουν στη ζωή και να τα κατακτούν.
Αναλυτικά ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, δήλωσε:
“Όσο το διεθνές δίκαιο και οι διεθνείς κανόνες θα κυριαρχούν στον κόσμο τότε ο κόσμος θα γίνεται καλύτερος. Η Ελλάδα, όπως θα ξέρετε, είναι μια ιστορική χώρα, έχουσα σχέση με τον τομέα της ναυτιλίας. Όταν ένας αρχαίος ιστορικός ο Θουκυδίδης ήθελε να προσδώσει στην Ελλάδα ορισμένα χαρακτηριστικά είπε μια πολύ σημαντική και ιστορική ρήση «Μέγα το της θαλάσσης Κράτος». Η Ελλάδα και σήμερα, όπως ξέρετε, παρά τα προβλήματά της, παραμένει μια παγκόσμια δύναμη στον τομέα της ναυτιλίας. Αλλά σταθερά και αποφασιστικά στηρίζει τις πολιτικές που εκπορεύονται από τον Διεθνή Ναυτιλιακό Οργανισμό (ΙΜΟ), γιατί πιστεύουμε ότι η ναυτιλία είναι μια παγκόσμια παρουσία και πρέπει να διέπεται από διεθνείς κανόνες που να τους αφορούν όλους. Η ναυτιλία είναι ένας τομέας που ενώνει τους ανθρώπους και τους λαούς. Μέσα σε ένα τέτοιο πνεύμα και σε μια τέτοια προσπάθεια μέσω του ΙΜΟ, θα προσπαθήσουμε κι εμείς ως Έλληνες και στα πλαίσια της Ε.Ε. μαζί με τους φίλους μας τους Μαλτέζους, που τώρα έχουν την προεδρία της Ε.Ε., να προωθήσουμε αυτού του είδους τις προοπτικές”. 
Ο κ.Κουρουπλής κάλεσε τον Διευθυντή του Ινστιτούτου, καθηγητή D.J. Attard, να έρθει στην Ελλάδα για μία σειρά διαλέξεων γύρω από τη Ναυτιλία.