Το μνημείο της Σπιναλόγκα αναμένεται να φωτιστεί άμεσα φέτος μετά τις διαβεβαιώσεις που έλαβε στην Αθήνα, ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου Αντώνης Ζερβός, ότι εντός των ημερών θα ξεκινήσει η διαδικασία για την ανάδειξη αναδόχου που θ’ αναλάβει τον ηλεκτροφωτισμό της νήσου.
Σε συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο της Εταιρείας Ακινήτων του Δημοσίου Γεώργιο Τερζάκη και με τον αρμόδιο υπηρεσιακό παράγοντα Κώστα Πλουμάκη, τέθηκαν ζητήματα σχετικά με τον ηλεκτροφωτισμό του μνημείου κατά την εαρινή και καλοκαιρινή περίοδο, την αναμόρφωση του φωτισμού σύμφωνα με την πρόταση που έχει ήδη καταθέσει στο Δήμο η Ελευθερία Ντεκώ, σχεδιάστρια φωτισμού, βάση της οποίας αναμένεται η σύναψη μνημονίου συνεργασίας μεταξύ του Δήμου της ΕΤΑΔ και του υπουργείου Πολιτισμού.
«Τείνουν ευήκοον ους» τα στελέχη της εταιρείας, σχολίασε χαρακτηριστικά ο κ. Ζερβός δίνοντας και το θετικό κλίμα σε ότι αφορά το θέμα του ηλεκτροφωτισμού της νησίδας, ενώ ήδη εξετάζονται οι λεπτομέρειες που σχετίζονται με την υλοποίηση του συγκεκριμένου έργου.
Υψίστης σημασίας θέμα είναι και η αναζήτηση χρηματοδότησης για την υλοποίηση του λιμενοβραχίονα στην Σπιναλόγκα -η μελέτη έχει ήδη εγκριθεί από το ΚΑΣ- ενός ιδιαίτερα σημαντικού και σοβαρού έργου υποδομής που αποτελεί μέρος των προαπαιτούμενων για την ένταξη του μνημείου στον κατάλογο της Unesco.
«Η ένταξη της Σπιναλόγκας στα μνημεία Παγκόσμιας κληρονομιάς της Ουνέσκο, αποτελεί ένα θέμα που έχει ξεφύγει από τα όρια του Αγίου Νικολάου. Πρόκειται για μια πρόταση με κύρος που αξίζει να έχει την υποστήριξη όλης της Ελλάδας», τόνισε ο δήμαρχος Αγίου Νικολάου.