“Ακολουθήστε τον αστερισμό των νησιών Βορείου Αιγαίου – Exploring the North Aegean Constellation”, είναι το κεντρικό μήνυμα της ταξιδιωτικής καμπάνιας που αναδεικνύει το Βόρειο Αιγαίο ως τουριστικό προορισμό ιδιαίτερης αξίας.
O επισκέπτης θα ακολουθήσει ειδυλλιακά μονοπάτια, θα περιηγηθεί στην ιστορία και στις γεύσεις των νησιών του Βόρειου Αιγαίου, θα ανακαλύψει την μοναδική αρχιτεκτονική τους, τον πολιτισμό, τις μυθικές παραλίες και το σπάνιο φυσικό τοπίο, που όταν ενωθούν συνθέτουν ένα φαινόμενο εμπειριών. Η καμπάνια για τους βασικούς άξονες της Τουριστικής προβολής της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου παρουσιάστηκε σε εκπροσώπους φορέων που συνδέονται με τον Τουρισμό στην Μυτιλήνη.
“Μέσα στον μεγάλο ανταγωνισμό της διεθνούς τουριστικής αγοράς εμείς έχουμε έρθει στην επικαιρότητα με έναν τρόπο δύσκολο που συνδέεται με το μεταναστευτικό- προσφυγικό και πρέπει να μιλήσουμε με πρωτοτυπία και ελκυστικότητα, με δυνατή φωνή για τον υπέροχο τόπο των νησιών του Βορείου Αιγαίου ως ιδιαίτερο τόπο τουριστικού προορισμού”, τόνισε μεταξύ άλλων η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Χριστιάνα Καλογήρου. 
Στην μελέτη «Σχεδιασμός – Παρακολούθηση – Εποπτεία των δράσεων Τουριστικής Προβολής της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου», διατυπώνεται η κατεύθυνση υποστήριξης και ανάδειξης του τουριστικού προϊόντος των νησιών της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, με βάση την επεξεργασία μιας στρατηγικής και ενός πλαισίου ενεργειών προβολής, με στόχο να αναδείξει τα πολύπλευρα πλεονεκτήματα που χαρακτηρίζουν τα νησιά ως τουριστικό προορισμό.
Μετά την παρουσίαση, ακολούθησε συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων με τους φορείς γύρω από το μείζον για την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου θέμα, που συνδέεται με τον τουρισμό, την ανάπτυξη και τις προοπτικές του.