«Η επάρκεια του χιονιού θα είναι μέχρι το Πάσχα, ενώ το Καϊμακτσαλάν σίγουρα θα πάει και πιο μετά» δηλώνει ο πρόεδρος της Ένωσης Χιονοδρομικών Κέντρων Ελλάδας Ηρακλής Λεφούσης, στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού – Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM», αφήνοντας περιθώρια για την αύξηση της κίνησης στα χιονοδρομικά της Ελλάδας που φέτος χαρακτηρίζεται «μέτρια προς καλή».
Ο πρόεδρος της Ένωσης Χιονοδρομικών Κέντρων Ελλάδας, υποστήριξε πως το χιόνι θα διατηρηθεί στις πλαγιές των βουνών μέχρι και το Πάσχα και στο Καϊμακτσαλάν, λόγω του μεγάλου υψόμετρου, ενδέχεται να διατηρηθεί ακόμη περισσότερο.
«Τα περισσότερα χιονοδρομικά κέντρα της χώρας έχουν επάρκεια χιονιού και είναι σε πλήρη λειτουργία. Περνάμε τώρα μια δύσκολη εβδομάδα με υψηλές θερμοκρασίες, όμως τα χιονοδρομικά είναι σε υψηλό υψόμετρο κι έτσι διατηρείται το χιόνι που έπεσε στις αρχές του μήνα. Η επάρκεια του χιονιού θα είναι μέχρι το Πάσχα, ενώ το Καϊμακτσαλάν σίγουρα θα πάει και πιο μετά»,  δήλωσε ο κ.Λεφούσης.
Σημειώνεται πως στα περισσότερα χιονοδρομικά κέντρα, ιδιαίτερα αυτά της Βόρειας Ελλάδας, όπως είναι το Καϊμακτσαλάν, τα Τρία – Πέντε Πηγάδια, το Σέλι και η Βασιλίτσα, το ύψος του φρέσκου χιονιού αγγίζει τα 60 εκατοστά.