Οι Ρώσοι επισκέπτες της Πελοποννήσου το 2016, δαπάνησαν 40% περισσότερα χρήματα στις διακοπές τους και το Luxury κομμάτι του ρωσικού τουρισμού, δεν έχει επηρεαστεί καθόλου από τις διεθνείς εξελίξεις, σύμφωνα με έρευνες που παρουσιάστηκαν στην διεθνή Τουριστική έκθεση ΜΙΤΤ 2017 στην Μόσχα.
Η Μυθική Πελοπόννησος, που ταξίδεψε στη Ρωσία κέρδισε το ενδιαφέρον κορυφαίων tour operators και επισκεπτών, οι οποίοι ενημερώθηκαν για τον προορισμό και γεύτηκαν τα εξαιρετικά Πελοποννησιακά προϊόντα.
Οι αεροπορικές συνδέσεις με τον αερολιμένα της Καλαμάτας «Καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος», βοηθούν την εξωστρεφή πολιτική Περιφέρειας, ενώ σε συναντήσεις των εκπροσώπων της Περιφέρειας με μεγάλους τουριστικούς πράκτορες της ρωσικής τουριστικής αγοράς, συζητήθηκε η προοπτική και νέων πτήσεων από τη Ρωσία στην Πελοπόννησο.
Στόχος της Περιφέρειας Πελοποννήσου, είναι να αξιοποιήσει την τάση των Ρώσων για ταξίδια στην Ευρώπη που αγγίζει το 51% και μέσω της ταχύτερης διαδικασίας έκδοσης VISA, να αυξηθούν οι επισκέπτες στην Πελοπόννησο.
Η διευκόλυνση των Ρώσων πολιτών στο ζήτημα της Visa Senghen και το Τουριστικό έτος Ελλάδος – Ρωσίας που ξεκινά τον Οκτώβριο, ήταν στο επίκεντρο των συζητήσεων των εκπροσώπων της Περιφέρειας Πελοποννήσου, με τον Έλληνα πρέσβη στη Μόσχα Ανδρέα Φρυγανά και υπευθύνους του Ελληνικού Προξενείου στη Μόσχα καθώς και ο προγραμματισμός και η υλοποίηση δράσεων που θα ενισχύσουν το τουριστικό ρεύμα προς την Πελοπόννησο.
Στην αποστολή της Περιφέρειας Πελοποννήσου -συνεκθέτης του ΕΟΤ-συμμετείχαν η Περιφερειακή Σύμβουλος Αντωνία Μπούζα, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Αναστάσιος Τζανής, ο Δήμαρχος Σπάρτης Ευάγγελος Βαλιώτης, εκπρόσωποι του Δήμου Ερμιονίδας, τουριστικοί πρακτόρες, ξενοδόχοι και άλλοι επιχειρηματίες.