Η Σύρος γίνεται Χόλλυγουντ και μπαίνει δυναμικά στις μεγάλες  κινηματογραφικές παραγωγές, με τεράστια οφέλη για την οικονομία και τον τουρισμό του νησιού, των Κυκλάδων και του Νοτίου Αιγαίου με το πρότζεκτ Το Ελληνικό Κινηματογραφικό Σχέδιο στη Σύρο”.
Πρόκειται για μία μεγάλη επενδυτική πρόταση Αμερικανών παραγωγών για την δημιουργία μόνιμων κινηματογραφικών εγκαταστάσεων στη Σύρο, που συζητούν ήδη στο Μαϊάμι της Φλόριντα ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων Γιώργος Λεονταρίτης, ο κορυφαίος σκηνοθέτης Steven Bernstein και εκπρόσωποι των επενδυτών.
Υπενθυμίζεται ότι στην επενδυτική ομάδα συμμετέχουν και άλλοι καταξιωμένοι παραγωγοί, σκηνοθέτες και κινηματογραφιστές όπως οι Richard Gladstein, Andrew Lane, Martin Meunier, George Macropulos και Gary Romolo Fiorelli.
Το πρότζεκτ με τίτλο Το Ελληνικό Κινηματογραφικό Σχέδιο στη Σύρο”, προϋπολογισμού 6,5 εκ. ευρώ προβλέπει δύο στάδια, αρχικά την ίδρυση Σχολής Κινηματογράφου για φοιτητές από την Ελλάδα, την Ευρώπη και την Αμερική και ακολούθως την κατασκευή των κινηματογραφικών εγκαταστάσεων.
Την πρόταση της επένδυσης κατέθεσε πριν από λίγους μήνες στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου η ομάδα των καταξιωμένων παραγωγών-σκηνοθετών από το χώρο του Χόλλυγουντ.