Τη μόνιμη έκθεση Νίκος Μπελογιάννης εγκαινίασε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, στο σπίτι του στελέχους του ΚΚΕ και συμβόλου της Αριστεράς στη γενέτειρά του Αμαλιάδα. “Αποδίδουμε τιμή στον άνθρωπο που έιγνε σύμβολο του αγώνα για ειρήνευση και δημοκρατία, τόνισε ο πρωθυπουργός. Ο Νίκος Μπελογιάννης, με το ήθος, την στάση του απέναντι στους στρατοδίκες, καταξιώθηκε ως μια ιστορική μορφή που υπερβαίνει τα όρια της Αριστεράς, Αυτό που διεκδίκησε, για λογαριασμό ολόκληρου του λαού, ήταν το δικαίωμα να επιστρέψει ο τόπος στη δημοκρατική ομαλότητα και ήταν αντιπροσωπευτικός μιας γενιάς αγωνιστών, που συνδύασε την πολιτική της στράτευση με την πνευματική αναζήτηση”, συνέχισε ο πρωθυπουργός τονίζοντας ότι “καλωσορίζουμε την έκθεση “Ν. Μπελογιάννης”, με την πεποίθηση ότι η επαφή με την ιστορία μας μόνο κέρδος μπορεί να είναι για την Δημοκρατία”.
Τα εγκαίνια της έκθεσης πραγματοποιήθηκαν υπό την αιγίδα της Βουλής των Ελλήνων, σε συνεργασία με τον δήμο Ήλιδας.
Παρόντες στα εγκαίνια είναι ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης και ο δήμαρχος Ήλιδας Χρήστος Χριστοδουλόπουλος, οι οποίοι χαιρέτισαν την έναρξη λειτουργίας της μόνιμης έκθεσης. 
Κατά τη διάρκεια των εγκαινίων απηύθυνε χαιρετισμό και ο γενικός γραμματέας της κεντρικής επιτροπής του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, ενώ παρίσταται και ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης.