Ξανά στους αιθέρες οι Κυπριακές Αερογραμμές, που απέκτησαν και το πιστοποιητικό αερομεταφορέα από το Τμήμα Πολιτικής Αεροπορίας Κύπρου, μετά την δοκιμαστική πτήση αποδοχής από το Διεθνές Αεροδρόμιο Λάρνακας προς το Διεθνές Αεροδρόμιο Ηρακλείου με αεροσκάφος Α319 της Charlie Airlines που φέρει το λογότυπο των Κυπριακών Αερογραμμών και με τον χαρακτηριστικό κωδικό «Cy 001».
“Το επόμενό μας βήμα”, δήλωσε η Γενική Εμπορική Διευθύντρια της Cyprus Airways, Natalia Popova, είναι η απόκτηση της άδειας για εμπορικές πτήσεις, για την οποία έχουμε ήδη υποβάλει αίτηση, ενώ βρισκόμαστε στο τελικό στάδιο προετοιμασίας για την έναρξη των πτήσεων μας”.
Αυτή την στιγμή, η Cyprus Airways οριστικοποιεί το πτητικό της πρόγραμμα ενώ σύντομα, η εταιρεία θα λανσάρει την επίσημη ιστοσελίδα της, όπου οι επιβάτες θα μπορούν να αγοράσουν αεροπορικά εισιτήρια και να πληροφορηθούν σχετικά με τα δρομολόγια, το πρόγραμμα, τα ναύλα και άλλες υπηρεσίες.
Σημειώνεται ότι τον Ιούλιο του 2016, η εταιρεία Charlie Airlines Ltd, εταιρεία εγγεγραμμένη στην Κύπρο, κέρδισε μετά από διαγωνισμό τα δικαιώματα δεκαετούς χρήσης της εμπορικής επωνυμίας Cyprus Airways. Το πρώτο αεροσκάφος της Cyprus Airways έφθασε στην Κύπρο την 1η Δεκεμβρίου 2016 και φέρει τα νέα χρώματα της εταιρείας.