Αύξηση 30% των Ινδών τουριστών στην Ελλάδα θα έχουμε φέτος αρκεί να δουλέψουμε συντονισμένα εκτιμά ο πρόεδρος της FedHATTA Λύσανδρος Τσιλίδης σύμφωνα με τα στοιχεία Ελληνικών ταξιδιωτικών γραφείων που δραστηριοποιούνται στην αγορά την Ινδίας.
«Ο αριθμός των Ινδών που επισκέπτεται τη χώρα μας είναι μεγάλος, ωστόσο ακόμα δεν ξεπερνά τις 100.000. Φέτος προβλέπουμε αύξηση 30%, εφ’ όσον υπάρξει σκληρή και συντονισμένη δουλειά καθώς η Ινδία είναι μια αγορά υπό διαμόρφωση.
Η παρουσία της χώρας μας στην μεγαλύτερη διεθνή τουριστική έκθεση της Ινδίας ΟΤΜ στο Μουμπάι, έκλεψε τις εντυπώσεις».
Δυναμικό ήταν το «παρών» της Ελλάδας όλες τις ημέρες της έκθεσης (21-23 Φεβρουαρίου), ενώ ιδιαίτερα ενθαρρυντικά ήταν τα μηνύματα για τις τουριστικές ροές των Ινδών στη χώρα μας εν όψει της νέας σεζόν.
Για πρώτη φορά στην έκθεση την Ελλάδα εκπροσώπησε το υπουργείο Τουρισμού και ο ΕΟΤ με περίπτερο με συνεκθέτη την Ομοσπονδία Συνδέσμων Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων Ελλάδας (FedHATTA).
Κατά τις εργασίες της ΟΤΜ 2017, πραγματοποιήθηκαν πολυάριθμες συναντήσεις με διοργανωτές ταξιδιών εισερχόμενου τουρισμού από την πολλά υποσχόμενη αγορά της Ινδίας.
Στο πλαίσιο της έκθεσης, πολλά μέλη-τουριστικά γραφεία των Ενώσεων, της Ομοσπονδίας αλλά και τουριστικοί επιχειρηματίες αξιοποίησαν την ευκαιρία για συνεργασίες και έδωσαν ραντεβού για την επόμενη διοργάνωση. Άλλωστε, η Ινδία περιλαμβάνεται στο πρόγραμμα Agents Abroad της FedHATTA, που έχει στόχο την προώθηση του ελληνικού τουρισμού στο εξωτερικό μέσα από σειρά δράσεων και επαγγελματικών συναντήσεων.
Η Ομοσπονδία είχε συμμετάσχει για πρώτη φορά στην ΟΤΜ του 2014, επιχειρώντας από τότε, ως μοναδικός εκπρόσωπος της Ελλάδας, το άνοιγμα της εν λόγω αγοράς. Το περίπτερό της μάλιστα, είχε αποσπάσει βραβείο «Αγαπημένου Προορισμού».
Ακολούθησε fam trip για 70 τουρ οπερέιτορ της Ινδίας στη χώρα μας τον Οκτώβριο του 2014, που περιλάμβανε επισκέψεις σε Αθήνα και Σαντορίνη, με σκοπό να εντάξουν την Ελλάδα στα προγράμματά τους.