Επίσκεψη τις ίδιες ημέρες με την διεξαγωγή της ΜΙΤΤ στη Μόσχα, πραγματοποίησαν σε Θεσσαλονίκη και Ανατολική Χαλκιδική εκπρόσωποι και διευθυντές πώλησης πολύ σημαντικών Ρωσικών τουριστικών γραφείων και οργανισμών, με πρωτοβουλία του Προαθωνικού Οργανισμού Τουρισμού και της Ένωσης Ξενοδοχείων Θεσσαλονίκης.
Στόχος η προώθηση στην Ρωσική τουριστική αγορά της προσκυνηματικής περιήγησης με τίτλο «Από την Θεσσαλονίκη στον Άθωνα» για την οποία συνεργάσθηκαν εννιά τουριστικές επιχειρήσεις από τη Θεσσαλονίκη και την Ανατολική Χαλκιδική.
Η διαδρομή τμήματα της οποίας αποτελούν μέρος «των βημάτων του Αποστόλου Παύλου», συνδέει με τον πλέον αριστοτεχνικό τρόπο την «θρησκευτική Θεσσαλονίκη των αιώνων» με τα προσκυνήματα της παραδοσιακής Αρναίας, του Παλαιοχωρίου, της βυζαντινής Ουρανούπολης, του Άθωνα και του Αριστοτελικού Όρους. Ο σχεδιασμός της κυκλλικής πορείας έχει γίνει με τέτοιο τρόπο ώστε να προωθούνται παράλληλα ποικίλες μορφές εναλλακτικού τουρισμού, όπως πολιτιστικό, γαστρονομικό, συνεδριακό, οινικό, κινήτρων, θαλάσσιο, κ.α.
Οι επτά Ρώσοι κλαδικοί επαγγελματίες ακολούθησαν κάθε τμήμα της διαδρομής, ξεναγούμενοι στα σημεία εκείνα τα οποία θα μπορούσαν να αποτελέσουν προσκυνηματικούς, συνεδριακούς ή θεματικούς σταθμούς δυνητικών επισκεπτών.
Στην περιήγηση -εμπλουτισμένη με βιωματικές εμπιερίες- οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να ζήσουν στιγμές απόλυτης τοπικής καθημερινότητας, να επισκεφθούν ξενοδοχειακές και συνεδριακές υποδομές σε μια περιοχή που ξέρει να συνθέτει ολοκληρωμένα τουριστικά προγράμματα με στοιχεία παγκόσμιας μοναδικότητας.
Ο Προαθωνικός Οργανισμός Τουρισμού με στοχευμένες κινήσεις επιχειρεί να κερδίσει το ποιοτικότερο κομμάτι της Ρωσικής τουριστικής αγοράς, ενώ θα προχωρήσει και σε άλλες πρωτοβουλίες αναφορικά με το «Έτος Τουρισμού Ελλάδας – Ρωσίας» (Οκτώβριος 2017 – Σεπτέμβριος 2018).