Παράνομη ξενοδοχία χαρακτηρίζει την δραστηριότητα της Airbnb στις ΗΠΑ η Ένωση Αμερικανών Ξενοδόχων (AHLA), στηρίζοντας την κατηγορία στα αποτελέσματα έρευνας σύμφωνα με τα οποία το το 81% των εσόδων της Airbnb στις ΗΠΑ (4,6 δισ.δολάρια) προέρχεται από την τουριστική μίσθωση ολόκληρου του σπιτιού, χωρίς να περευρίσκεται ο ιδιοκτήτης.
Στην έρευνα της AHLA τονίζεται ότι η Airbnb “επέτρεψε την ανάπτυξη των παράνομων ξενοδοχείων, που λειτουργούν ανεξέλεγκτα σε κατοικημένες γειτονιές, επιβαρύνοντας την καθημερινότητα των τοπικών κοινοτήτων και θέτοντας σε κίνδυνο τη ζωή των επισκεπτών και των κατοίκων”.
Η έρευνα που πραγματοποιήθηκε από την εταιρεία ακινήτων CBRE Hotels, δείχνει ότι οι οικοδεσπότες της Airbnb μισθώνουν δύο ή και περισσότερα σπίτια στις ΗΠΑ, δημιουργώντας σχεδόν 2 δις δολλάρια έσοδα σε εθνικό επίπεδο το 2016, ή 40% του συνόλου των εθνικών εσόδων της Airbnb, καθώς και το 37% του συνόλου των εσόδων από τη δραστηριότητά της σε 13 πόλεις των ΗΠΑ. Τα στοιχεία μισθώσεων της Airbnb στην έρευνα αφορούν στο διάστημα από τον Οκτώβριο του 2014 έως τον Σεπτέμβριο 2016, στις πόλεις Austin, Boston, Chicago, Los Angeles, Miami, Nashville, New Orleans, New York, Oahu, Portland, OR, San Francisco, Seattle, and Washington DC,  που είναι και οι μεγαλύτερες αγορές.
Η τουριστική μίσθωση πολλαπλών σπιτιών είναι ο ταχύτερα αναπτυσσόμενος τομέας στην επιχειρηματική δραστηριότητα της Airbnb, με ιδιοκτήτες που μισθώνουν 10 ή και περισσότερα σπίτια, με τζίρο 175 εκατ.δολαρίων στις 13 πόλεις. Στις πόλεις αυτές μάλιστα, παρατηρήθηκε αύξηση του συνολικού αριθμού των λιστών πολυμίσθωσης. Ο αριθμός των ιδιοκτητών που νοικιάζουν περισσότερα του ενός σπίτια στους τουρίστες υπερδιπλασιάστηκε. Στο Μαϊάμι οι οικοδεσπότες που νοικιάζουν πάνω από ένα σπίτι έχουν μερίδιο 57,9% της αγοράς, στη Ν.Ορλεάνη φτάνει στο 42,3%. Μόνο στη Ν.Υόρκη και στο Σαν Φρανσίσκο δεν αυξήθηκε αυτή η τάση, λόγω της θέσπισης κανονισμών, που διασφαλίζουν ότι οι βραχυπρόθεσμες ενοικιάσεις αντιπροσωπεύουν πραγματική ανταλλαγή σπιτιού.