Το εθνικό όραμα και ο οδικός χάρτης υλοποίησής του θα μας βγάλουν από την κρίση, τόνισε ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ Ανδρέας Ανδρεάδης στην ομιλία του στο Delphi Economic Forum II.
«Η πραγματική ανάπτυξη, δεν θα προκύψει από τους δανειστές ή από κάποιον άλλο από μηχανής θεό. Θα συμβεί μόνο όταν εμείς οι Έλληνες συνειδητοποιήσουμε ότι το όραμα πρέπει να πηγάσει από εμάς για να υπηρετεί εμάς σήμερα και τις επόμενες γενιές, τόνισε επισημαίνοντας παράλληλα ότι «ο ΣΕΤΕ έχει καταθέσει τον οδικό χάρτη για την Ελλάδα του 2021 σε όλους τους αρμόδιους φορείς ώστε ο αριθμός των επισκεπτών στη χώρα μας να προσεγγίσει τα 35 εκατομμύρια και ο τζίρος τα 19 με 20 δισ. ευρώ».
Ο Πρόεδρος του ΣΕΤΕ υπογράμμισε ότι από την Ελλάδα λείπει το πλάνο, λείπει το όραμα, λείπει η ματιά προς το τέλος του ταξιδιού. Όπως είπε, «αυταπατάται όποιος νομίζει ότι τα μνημόνια φταίνε για την κατάσταση που βρισκόμαστε. Τα μνημόνια πρέπει να υλοποιηθούν για να μπει τάξη. Η Ελλάδα δε θα σωθεί ούτε με το τρίτο, το τέταρτο ή το δέκατο μνημόνιο. Θα σωθεί με όραμα».
Τοποθέτησε τον τουρισμό στους πυλώνες της ανάπτυξης στη χώρα μας, η οποία όπως εκτιμά θα προέλθει από τον τομέα των υπηρεσιών. Χαρακτήρισε τον τουρισμό το μοχλό ανάπτυξης που θα συμπαρασύρει και άλλες υπηρεσίες.
Ο τουρισμός, είπε χαρακτηριστικά «μπορεί να γίνει ο καταλύτης και το παράδειγμα για την υλοποίηση ενός εθνικού οράματος. Η χώρα μας έχει όλα τα προσόντα να γίνει μια παγκόσμια δύναμη στην παροχή ποιοτικών υπηρεσιών. Μια χώρα όπου Έλληνες και ξένοι θα θέλουν να ζουν μόνιμα η προσωρινά σε αυτή. Μία χώρα  που θα σχεδιάσει από την αρχή και θα κατευθύνει την παιδεία της, την υγεία της, την αγροτική παραγωγή της, την μεταποίηση, το εμπόριο της, την τεχνολογία της, τις μεταφορές της, την ενέργεια, την ναυτιλία της στην κατεύθυνση παροχής υπηρεσιών παγκόσμια υψηλού επιπέδου.»