Ξεκινάνε οι εργασίες για το νέο ανανεωμένο πρόσωπο του μοναδικού city resort της Ευρώπης του «Αστέρα Βουλιαγμένης».
Αστήρ Παλάς Βουλιαγμένης ΑΞΕ και ΑΚΤΩΡ Α.Ε έβαλαν τις τελικές υπογραφές της σύμβασης για την ανακαίνιση και ανάπλαση του πολυτελούς ξενοδοχειακού συγκροτήματος «Αστέρας Βουλιαγμένης, ο οποίος είναι κλειστός από τον Οκτώβριο.
Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα η ολοκλήρωση των εργασιών για το νέο πρόσωπο του «Αστέρα Βουλιαγμένης» με την ριζική ανακαίνιση των ξενοδοχείων «Αρίων» και «Ναυσικά», των bungalows καθώς και τη σημαντική αναβάθμιση της μαρίνας αναμένεται να έχει πραγματοποιηθεί έως τις 24 Απριλίου του 2018, προκειμένου το ξενοδοχειακό συγκρότημα να είναι σε πλήρη λειτουργία την θερινή περίοδο του 2018.
Το συμφωνηθέν αντίτιμο μεταξύ των δύο εταιρειών, ανέρχεται στο ποσό των 68,4 εκατ. ευρώ.
Τα έργα αναμόρφωσης συμπεριλαμβάνουν και την δημιουργία 15 νέων βιλών, οι οποίες θα φτιαχτούν γύρω από το ξενοδοχείο «Αφροδίτη» και θα πωληθούν με τιμή εκκίνησης τα 5 εκατ. ευρώ.
Η επιλογή της ΑΚΤΩΡ Α.Ε. πραγματοποιήθηκε μεταξύ πέντε υποψήφιων εταιρειών. Η προσφορά της ΑΚΤΩΡ κρίθηκε ως η πλέον συμφέρουσα, κερδίζοντας ως εκ τούτου, τον επίμαχο διαγωνισμό.
Υπενθυμίζεται ότι η νέα διοίκηση της Αστήρ Παλάς, η οποία ενεργεί για λογαριασμό της κοινοπραξίας Jermyn Street Real Estate – Apollo Investment, έχει δεσμευτεί για επενδύσεις 230 εκατ. ευρώ.
Η Apollo Investment Holdco S.A.R.L απέκτησε πριν από τρεις μήνες 1.000.000 κοινές ονομαστικές μετοχές της Αστήρ Παλάς περιορισμένης ευθύνης (société à responsabilité limitée), σύμφωνα με ανακοίνωση της έναντι 5,48 ευρώ ανά μετοχή μέσω χρηματιστηριακών συναλλαγών.