To 3o Santorini Experience το μεγαλύτερο event αθλητικού τουρισμού στην Ελλάδα με φόντο το μοναδικό σκηνικό της Καλντέρας θα πραγματοποιηθεί 6-8 Οκτωβρίου 2017. Επαγγελματίες και ερασιτέχνες αθλητές θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν τις δυνατότητές τους σε τρέξιμο και κολύμβηση.
Μαγεία της διοργάνωσης, οι διαδρομές που θα ακολουθήσουν οι αθλητές, με ονειρεμένη θέα τις εικόνες του ηφαιστείου. Η πορεία όσων λάβουν μέρος στους αγώνες τρεξίματος θα πραγματοποιηθεί μέσα από τους οικισμούς Ημεροβίγλι, Φηροστεφάνι και Οία. Για όσους επιλέξουν την κολύμβηση, η εκκίνηση δίνεται από το ηφαίστειο, έχοντας ως σημείο τερματισμού το παλιό λιμάνι των Φηρών, δίνοντας την ευκαιρία στους αθλητές να κολυμπήσουν στα μαύρα νερά της Σαντορίνης.
To «Santorini Experience» αποτελεί συνδιοργάνωση του Δήμου Θήρας τoυ Δημοτικού Αθλητικού Πολιτιστικού Περιβαλλοντικού Οργανισμού Σαντορίνης (ΔΑΠΠΟΣ) και του Ομίλου της Active Media.
Με αφορμή τη διοργάνωση, ο Δήμαρχος Θήρας Νίκος Ζώρζος δήλωσε: «Με ιδιαίτερη χαρά καλωσορίζουμε το 3ο Santorini Experience στο νησί μας. Σε μία ακόμη μοναδική εμπειρία ζωής, γεμάτη ενέργεια και ηφαιστειακή αύρα. Η διοργάνωση έχει γίνει πια θεσμός για τον τόπο μας και η συμμετοχή τόσο των κατοίκων όσο και των επισκεπτών, το αποδεικνύει κάθε χρόνο περίτρανα.
Η Σαντορίνη, προορισμός όλο το χρόνο, προσφέρει εναλλακτικές μορφές τουρισμού και το Santorini Experience αποτελεί μία από αυτές. Συνεχίζουμε αυτή την προσπάθεια, στηρίζουμε και συμμετέχουμε δυναμικά, έτσι ώστε το νησί μας να παραμένει στις πρώτες θέσεις προτίμησης των επισκεπτών».