Το Σάββατο 24 Ιουνίου ξεκινά η αεροπορική σύνδεση της Κεφαλλονιάς με την Κύπρο με την εταιρεία Tus Airways και έως τις 29 Αυγούστου θα πραγματοποιηθούν 20 πτήσεις, κάθε Τρίτη και Σάββατο μέσω του αεροδρομίου της Λάρνακας.
Τα δρομολόγια θα πραγματοποιούνται με αεροσκάφος τύπου Fokker F100 χωρητικότητας 100 θέσεων, οι διαθέσιμες θέσεις για την περίοδο των δρομολογίων είναι στις 2.000 με ενδεικτικό κόστος 125€ για την πτήση της 24ης Ιουνίου Κύπρος-Κεφαλονιά ενώ η πτήση Κεφαλονιά-Κύπρος στις 27 Ιουνίου κοστίζει 114€.
Η επαναδραστηριοποίηση στην γραμμή Κεφαλονιά-Κύπρος μετά από δυο χρόνια, όπου είχε πραγματοποιηθεί η σύνδεση μέσω της Cyprus Airways, μόνο ως θετικό γεγονός θα μπορούσε να αξιολογηθεί. Η Κεφαλονιά θα υποδεχθεί έως 2.000 Κυπρίους για τις καλοκαιρινές τους διακοπές, ενώ δίνεται η δυνατότητα σε όσους το επιθυμούν να επισκεφθούν απευθείας την Κύπρο, χωρίς την ανάγκη για ενδιάμεσο σταθμό στην Αθήνα. Το ζητούμενο είναι να πετύχει η γραμμή και να διευρυνθεί την επόμενη χρονιά η περίοδος των δρομολογίων.
Η Tus Airways είναι αεροπορική εταιρεία που εδρεύει στην Κύπρο. Η κύρια βάση της είναι το Διεθνές αεροδρόμιο Λάρνακας. Είναι η πρώτη κυπριακή αεροπορική εταιρεία που ιδρύθηκε μετά τη διάλυση της Cyprus Airways το 2015, ξεκίνησε τη λειτουργία της πριν από έναν χρόνο και έχει στην κατοχή της δυο αεροσκάφη (SAAB 2000) ενώ τις επόμενες ημέρες αναμένει την παραλαβή του Fokker F100.
Η Tus συνδέει σε σταθερή βάση την Κύπρο με Αθήνα και Ισραήλ ενώ εποχιακά πραγματοποιεί δρομολόγια προς Ρόδο, Μυτιλήνη , Σάμο, Σκιάθο, Κάρπαθο και Κω.