Τους γαστρονομικούς θησαυρούς της Θράκης θα γνωρίσουν 15 τριτοετείς φοιτητές του Πανεπιστημίου Γαστρονομικών Επιστημών του Pollenzo της Ιταλίας. Θα βρίσκονται από σήμερα και μέχρι τις 21 Μαρτίου στον Εβρο για να γνωρίσουν την γαστρονομική παράδοση της περιοχής, με φιλοξενία της Σχολής Επιστημών Γεωπονίας και Δασολογίας Ορεστιάδας του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης.
Κατά την τριήμερη παραμονή τους στον Έβρο, οι Ιταλοί φοιτητές γαστρονομίας θα γευτούν εδέσματα από τοπικά προϊόντα, θα επισκεφθούν την μονάδα εκτροφής θηραμάτων «Εβροθήραμα» στον Πεντάλοφο, τον Αγροτουριστικό Συνεταιρισμό Γυναικών Τριγώνου «Η ΓΑΙΑ» στο Σπήλαιο και τον Κτηνοτροφικό Συνεταιρισμό «Θρακών Αμνός» στο Διδυμότειχο.
Την ενημέρωση και ξενάγηση της ομάδας των φοιτητών από την Ιταλία σε λιβάδια και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις στην περιοχή του Μεγάλου Δερείου έχουν αναλάβει καθηγητές της Σχολής, ενώ σ
υντονίστρια της επίσκεψης είναι η γαστρονόμος, απόφοιτη και εξωτερική συνεργάτιδα του πανεπιστημίου του Pollenzo, Καλλιόπη Κουτούπα.