Το τουριστικό του προϊόν παρουσίασε για πρώτη φορά στην έκθεση εναλλακτικού Τουρισμού, στην Ουτρέχτη της Ολλανδίας, ο Δήμος Ζαγορίου με δικό του περίπτερο. Οι πεζοπορικές διαδρομές, η ποδηλασία μέσα σε ένα τοπία ανόθευτης φυσικής ομορφιάς, το Εθνικό Πάρκο Βόρειας Πίνδου, το Γεωπάρκο Βίκου-Αώου, βρέθηκαν στο επίκεντρο της προβολής των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της περιοχής.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του Δήμου Ζαγορίου, έγινε μια στοχευμένη προβολή του Ζαγορίου σε ότι αφορά, τις πεζοπορικές διαδρομές που αφθονούν στην περιοχή και αποτελούν πόλο έλξης για τους λάτρεις του είδους. Την προώθηση του προϊόντος υποστήριξε πέραν του Δήμου και η Ένωση Τουριστικών Επιχειρήσεων Ζαγορίου. Η έκθεση πραγματοποιήθηκε το Σαββατοκύριακο 11 και 12 Φεβρουαρίου.

Ωστόσο, το Ζαγόρι είχε την ευκαιρία να προβληθεί και στην 7η Διεθνή Έκθεση του Τελ Αβίβ, «International Mediterranean Tourism Market», ΙΜΤΜ 2017, μέσω του περιπτέρου της Περιφέρειας Ηπείρου. Η Έλσα Εξάρχου, αντιπρόεδρος της Ένωσης Τουριστικών Επιχειρήσεων Ζαγορίου και μέλος της Επιτροπής Τουρισμού Δήμου Ζαγορίου, σημείωσε πως είναι σημαντικό το γεγονός ότι θα υπάρξουν περισσότερες πτήσεις από το Ισραήλ, πέραν της Αθήνας, σε Θεσσαλονίκη και ‘Ακτιο, με αποτέλεσμα την δυνατότητα αύξησης του τουριστικού ρεύματος προς την Ήπειρο και ειδικότερα προς το Ζαγόρι, όπου τα τελευταία χρόνια αποτελεί προορισμό πολλών Ισραηλινών.