Η Υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά στις διευρυμένες συνομιλίες στο Ριάντ στο πλαίσιο της επίσκεψης του Προέδρου της Δημοκρατίας- επαφές για την προώθηση του ελληνικού τουρισμού.
H Υπουργός Τουρισμού κα Έλενα Κουντουρά επισκέφθηκε το Ριάντ, στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψης του Προέδρου της Δημοκρατίας, κ. Προκόπη Παυλόπουλου.

Η Υπουργός πραγματοποίησε συναντήσεις με εκπροσώπους του τουριστικού τομέα για την περαιτέρω προώθηση της Ελλάδα ως δημοφιλούς προορισμού στη Σαουδική Αραβία.

Στις συναντήσεις επισημάνθηκε η σημαντική αύξηση που καταγράφηκε στις τουριστικές ροές το 2016 από τη Σαουδική Αραβία προς την Ελλάδα,  μετά από την εκεί επίσκεψη της Υπουργού Τουρισμού το 2015  και την επιτυχή διοργάνωση δύο workshops προώθησης του ελληνικού τουριστικού προϊόντος την τελευταία διετία.

Οι συζητήσεις ανέδειξαν τις θετικές προοπτικές για την δυναμική  ενίσχυση των τουριστικών αφίξεων τα επόμενα χρόνια.

Η κα Κουντουρά συμμετείχε στο γεύμα που παρέθεσε ο Βασιλιάς της Σαουδικής Αραβίας Σαλμάν μπιν Αμπντουλαζίζ Aλ Σαούντ προς τιμήν του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας και της αποστολής υπουργών της ελληνικής κυβέρνησης.

Επίσης, συμμετείχε στις διευρυμένες συνομιλίες μεταξύ των δύο πλευρών,  υπό τον  Πρόεδρο της Δημοκρατίας, στις οποίες συζητήθηκαν και θέματα διμερούς τουριστικού ενδιαφέροντος.