Με 4 νέες εκδηλώσεις-workshops, συνεχίζεται η δυναμική διείσδυση του ελληνικού τουρισμού στην αγορά του Αραβικού Κόλπου και της Μέσης Ανατολής.

Το Greek Tourism Workshop ενισχύει και εδραιώνει την παρουσία του στις αραβόφωνες αγορές το 2017, με την πραγματοποίηση των παρακάτω εκδηλώσεων προώθησης των ελληνικών προορισμών και των ελληνικών τουριστικών επιχειρήσεων:

 

1. Greek Tourism Workshop in Kuwait στις 22/03/2017,

2. Greek Tourism Workshop in Jeddah στις 05/04/2017,

3. Greek Tourism Workshop in Abu Dhabi στις 23/04/2017 και

4. Greek Tourism Workshop in Lebanon στις 10/05/2017.

 

Οι εκδηλώσεις που έχουν την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού, διοργανώνονται από την εταιρία Congress and Business Planners -στην οποία συμμετέχουν ο όμιλος Mideast Travel Worldwide και η Tourism Today- ενώ στην εκδήλωση της Βηρυτού, συμμετέχει ως συνδιοργανωτής και η Travel Media Applications.

Υπενθυμίζεται ότι τα Greek Tourism Workshops του 2016 στο Ιράν, το Βασίλειο της Σαουδικής Αραβίας, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και το πιο πρόσφατο, αυτό του Λιβάνου, ολοκληρώθηκαν με ιδιαίτερη επιτυχία για όλες τις πλευρές.

Πρωταρχικός στόχος των εν λόγω διοργανώσεων είναι η ενίσχυση της ροής επισκεπτών υψηλού εισοδήματος από τις σημαντικές αγορές του Αραβικού Κόλπου και της Μέσης Ανατολής και η συνεπακόλουθη τόνωση των εθνικών τουριστικών εσόδων της Ελλάδας. Η επιλογή των παραπάνω αγορών έγινε με γνώμονα τη δυναμική και το αυξανόμενο ενδιαφέρον της εκάστοτε χώρας για τον τουρισμό της Ελλάδας, καθώς και της έντονης ζήτησης Tour Operators και Travel Agents για τη διοργάνωση σχετικής εκδήλωσης στη χώρα τους.