Σειρά δράσεων και επαφών πραγματοποίησαν, πρόσφατα, εκπρόσωποι του Ελληνο – Αμερικανικού Επιμελητηρίου Τουρισμού για την προώθηση των ελληνικών τουριστικών προορισμών στη σημαντική αγορά των ΗΠΑ.

Ο πρεσβευτής για τα Αιγαιοπελαγίτικα νησιά του Ελληνο-Αμερικανικού Επιμελητηρίου για τον τουρισμό,  Κώστας Σκαγιάς, ανέδειξε τους ελληνικούς προορισμούς, εστιάζοντας στη Μύκονο, Σαντορίνη και Κρήτη, αυξάνοντας παράλληλα το αίσθημα εμπιστοσύνης των Αμερικανών για τη χώρα μας, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στη Νέα Υόρκη από 25 Ιανουαρίου έως 4 Φεβρουαρίου 2017.
Συναντήσεις με πάνω από 30 Τ.Ο’s, Οργανισμούς και εκπροσώπους του Τύπου

Ο κ. Σκαγιάς επικοινώνησε και είχε συναντήσεις με πάνω από 30 Τουριστικούς Πράκτορες που εδρεύουν στη Νέα Υόρκη και με ένα σημαντικό αριθμό κορυφαίων οργανισμών, ελληνικών επιχειρήσεων που λειτουργούν στις ΗΠΑ καθώς και εκπροσώπους του Τύπου.

Συναντήθηκε, μεταξύ άλλων, με τον πρόεδρο του ταξιδιωτικού οργανισμού που ειδικεύεται στα πολυτελή ταξίδια στη Μεσόγειο, Crown Peters, κ. Gregory Alexander και τον αντιπρόεδρο ενός εκ των κορυφαίων ταξιδιωτικών οργανισμών, Travel Leaders Group, κ. Peter Vlitas.

Ο κ. Σκαγιάς εξήρε τις υψηλού επιπέδου υπηρεσίες που παρέχουν οι ελληνικές τουριστικές επιχειρήσεις, εστιάζοντας στα νησιά του Αιγαίου και στους δημοφιλείς για τους Αμερικανούς προορισμούς της Μυκόνου, της Σαντορίνης και της Κρήτης.

Ο πρεσβευτής για τα Αγαιοπελαγίτικα νησιά του Ελληνο-Αμερικανικού Επιμελητηρίου Τουρισμού αναφέρθηκε, επίσης, στις μοναδικές ταξιδιωτικές εμπειρίες που μπορούν να βιώσουν στους ελληνικούς προορισμούς οι εύποροι ταξιδιώτες.

Παράλληλα, στις συνεντεύξεις που παραχώρησε, ο κ. Σκαγιάς στα δημοφιλή μέσα της Ομογένειας, Hellas FM, Εθνικός Κήρυξ και Cosmos FM, προσκάλεσε τους Έλληνες Ομογενείς να επισκεφθούν τους Αιγαιοπελαγίτικους προορισμούς τη φετινή χρονιά.

Στη γραφικότητα και τον παραδοσιακό χαρακτήρα των νησιών του Αιγαίου, την αυθεντική παράδοση στον τρόπο ζωής των κατοίκων, στην αρχιτεκτονική και την ελληνική κουζίνα που παραμένει ζωντανή και αναλλοίωτη στο χρόνο, αναφέρθηκε ο πρεσβευτής πρεσβευτή για τα Αγαιοπελαγίτικα νησιά του Ελληνο-Αμερικανικού Επιμελητηρίου Τουρισμού, κ. Κώστας Σκαγιάς σε δηλώσεις του στην αμερικάνικη δημόσια τηλεόραση, Create TV και στο δορυφορικό κανάλι του Ant1, στο πλαίσιο της έκθεσης 2017 The New York Times Travel Show.
Πενθήμερο φιλοξενίας Αμερικανών πρακτόρων και δικτύωσης με Έλληνες τουριστικούς επιχειρηματίες
Με την ευκαιρία του 2017 the New York Times Travel Show, το Ελληνο-Αμερικανικό Επιμελητήριο Τουρισμού ανακοίνωσε το 6ο ULTIMATE TOURISM BUSINESS NETWORKING EVENT  που θα πραγματοποιηθεί στα τέλη του 2017.

Κατά τη διάρκεια της  6ης  εκδήλωσης δικτύωσης, προμηθευτές τουριστικών υπηρεσιών στην Ελλάδα θα συναντηθούν με κορυφαίους Αμερικανούς ταξιδιωτικούς πράκτορες και λοιπούς αγοραστές τουριστικών υπηρεσιών (buyers) με σκοπό την σύναψη συνεργασιών και την τόνωση του Αμερικανικού τουρισμού στη χώρα μας.

Οι Αμερικανοί επιχειρηματίες τουρισμού  θα επισκεφθούν ξενοδοχεία και πολιτιστικούς χώρους, θα ανακαλύψουν την όμορφη πόλη της Αθήνας και θα γευτούν τον γαστρονομικό πλούτο της.

Οι Έλληνες συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να παρευρεθούν σε διάφορα σεμινάρια για την αμερικανική τουριστική Αγορά με σημαντικούς ομιλητές και να παρουσιάσουν τις υπηρεσίες τους.

Το  speed Networking Event  αποτελεί τη νέα τάση και το πλέον αποτελεσματικό εργαλείο στην τουριστική αγορά σήμερα.

Με τη διοργάνωση του 6ου ULTIMATE TOURISM BUSINESS NETWORKING EVENT, το Ελληνο-Αμερικανικό Επιμελητήριο Τουρισμού έχει ως στόχο την