Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας στο ‘Xasteria’
το Κρητικό εστιατόριο του Amirandes
βραβεύεται για 3η χρονιά

Στην λαμπερή τελετή απονομής των Χρυσών Σκούφων & Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας 2017, που πραγματοποιήθηκε χθες Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου στο ξενοδοχείο «Μεγάλη Βρετανία», το εστιατόριο Κρητικής κουζίνας “Xasteria” του πολυτελούς ξενοδοχείου Amirandes, Grecotel Exclusive Resort στο Ηράκλειο Κρήτης, απέσπασε για 3η συνεχή χρονιά το Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας 2017.

Αλλαγή φρουράς, με τον Βαγγέλη Φρονιμάκη επικεφαλής της brigade της κουζίνας, αλλά με αποτελέσματα εξίσου αξιοσημείωτα. Οι δημιουργικές εμπνεύσεις του Executive Chef, η άψογη εκτέλεση σε συνδυασμό με τα ολόφρεσκα υλικά από την φάρμα Agreco στην Κρήτη, κρατούν το “Xasteria” σταθερά στην γαστρονομική κορυφή της Ελλάδας.

Το εστιατόριο, που συμπεριλαμβάνεται στη λίστα με τα καλύτερα εστιατόρια της χώρας για το 2017, διαθέτει μοναδικό ρεπερτόριο έντονα ελληνικής κουζίνας, με φανερή τη σφραγίδα της κρητικής γευστικής παράδοσης. Δημιουργική διάθεση και ικανότητα διαχείρισης τοπικών παραδοσιακών προϊόντων χαρίζουν στο “Xasteria” για άλλη μία χρονιά Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας.

Στο πλαίσιο του θεσμού των Χρυσών Σκούφων απονέμονται κάθε χρόνο τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας σε εστιατόρια που σερβίρουν μοντέρνα και παραδοσιακή ελληνική κουζίνα. Το «παρόν» στην τελετή απονομής έδωσαν σημαντικές προσωπικότητες από το χώρο της τέχνης, των επιχειρήσεων και της πολιτικής, ενώ την ευθύνη για την αξιολόγηση και την απονομή είχε η έγκυρη γευσιγνωστική ομάδα του περιοδικού «Αθηνόραμα».