Από τις 30 Νοεμβρίου μέχρι και τις 4 Δεκεμβρίου, χιλιάδες επισκέπτες περιηγήθηκαν στο Ναυτικό Σαλόνι, την κορυφαία και μεγαλύτερη ναυτική έκθεση στην Ελλάδα, που πραγματοποιήθηκε στο Ολυμπιακό κέντρο Ξιφασκίας, στο Ελληνικό.

Φέτος, το Ναυτικό Σαλόνι παρουσίασε περισσότερες συμμετοχές εκθετών και μεγαλύτερη ποικιλία και αριθμό σκαφών από τις προηγούμενες πρόσφατες διοργανώσεις. Το εμπορικό ενδιαφέρον ήταν αυξημένο και ουσιαστικό, καθώς κατά τη διάρκεια της έκθεσης επιτεύχθηκαν πολλές συνεργασίες και κλείστηκαν παραγγελίες τόσο από επαγγελματίες όσο και από ιδιώτες που αγαπούν τη θάλασσα αλλά και τις απολαυστικές δραστηριότητες που αυτή προσφέρει.

Η εμπορική αποτίμηση των 5 ημερών ήταν ιδιαιτέρως θετική γεγονός που επιβεβαιώνει τις εκτιμήσεις πως το κλίμα στο συγκεκριμένο κλάδο έχει αρχίσει να αλλάζει προς το καλύτερο με αποτέλεσμα η αγορά να ανεβαίνει με αργά και σταθερά βήματα.

Στα εγκαίνια της έκθεσης που πραγματοποιήθηκαν την Τετάρτη 30 Νοεμβρίου ο Γενικός Γραμματέας Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων του Υπουργείου Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Χρήστος Λαμπρίδης τόνισε τη σημασία της Ναυτιλίας για την ελληνική οικονομία, καθώς και την ανάγκη στήριξης όλων των κλάδων που σχετίζονται με τη Ναυτιλία και τον Τουρισμό. Δύο τομείς που μπορούν, με τη σωστή δόμηση, να συμβάλλουν στην ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας.

Τέλος, ο Γενικός Γραμματέας ολοκλήρωσε την ομιλία δηλώνοντας πως η στενή συνεργασία με τον ΣΕΚΑΠΛΑΣ είναι απαραίτητη για τη ανάπτυξη του κλάδου και πως ο Υπουργός Ναυτιλίας έχει δώσει κατευθύνσεις για την υποστήριξη των κλάδων αυτών που θα αποτελέσουν βασικά στηρίγματα της Ελληνικής οικονομίας.

Σχετικά με τον Σ.Ε.Κ.Α.ΠΛ.Α.Σ. Π.Ε.Ε.Υ.

Ο Σύνδεσμος Ελλήνων Κατασκευαστών Πολυεστερικών Σκαφών Παρελκομένων Εξαρτημάτων Εμπόρων και Υπηρεσιών (Σ.Ε.ΚΑ.ΠΛ.Α.Σ-Π.Ε.Ε.Υ.) ιδρύθηκε το 1978 και σήμερα περιλαμβάνει στους κόλπους του κατασκευαστές – εντολοδόχους, εισαγωγείς και εμπόρους παντός είδους σκαφών, μηχανών θαλάσσης, εξαρτημάτων και παρελκομένων σκαφών, ναυτιλιακών και ηλεκτρονικών  οργάνων, υλικών ναυπήγησης, χρωμάτων,  λιπαντικών, ειδών πυρασφάλειας, καταδυτικού και αλιευτικού εξοπλισμού, ειδών ναυταθλητισμού, κ.λπ.