Με θετικό πρόσημο και σχέδια για περαιτέρω ανάπτυξη μέσα σε μια χρονιά με ιδιαίτερες προκλήσεις για τον κλάδο της κρουαζιέρας ολοκληρώνεται το 2016 για την Celestyal Cruises

Με το βλέμμα στραμμένο στις διεθνείς αγορές και σε νέους προορισμούς, η Celestyal Cruises συνεχίσει να αποτελεί μια δυναμική παρουσία στην ελληνική κρουαζιέρα, διατηρώντας τον αριθμό επιβατών της παρά την περυσινή δύσκολη χρονιά, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία στο πλαίσιο Συνέντευξης Τύπου που πραγματοποίησε στις 15 Δεκεμβρίου. Ο κος Κυριάκος Αναστασιάδης, Διευθύνων Σύμβουλος της Celestyal Cruises και νεοεκλεγείς Πρόεδρος της CLIA Ευρώπης παρουσίασε τις αναπτυξιακές κινήσεις, τους στόχους και το όραμα της εταιρίας για διεθνή παρουσία, ενώ έδωσε της δικές του εκτιμήσεις για το μέλλον της ευρωπαϊκής κρουαζιέρας, καθώς και για τις δυσκολίες που αναμένεται να αντιμετωπίσει ο κλάδος τη νέα περίοδο στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

Κατά τη διάρκεια της Συνέντευξης Τύπου, ο Αντιπρόεδρος Πωλήσεων της Celestyal Cruises, κ. Πυθαγόρας Νάγος έκανε εκτενή αναφορά στην ανθεκτικότητα που έδειξαν φέτος οι αγορές και ειδικά η ελληνική, παρουσιάζοντας αύξηση των Ελλήνων επιβατών, της τάξεως του 48%. Περισσότεροι, επίσης, υπήρξαν και οι Τούρκοι επιβάτες κατά 20%, καθώς και μεμονωμένοι τουρίστες από ΗΠΑ & Καναδά. Αυξημένες ήταν οι προσεγγίσεις της εταιρίας στα ελληνικά λιμάνια που έφτασε τις 821, ενισχύοντας σημαντικά τις τοπικές κοινωνίες και ιδιαίτερα νησιά όπως η Σάμος και η Κως που αντιμετώπισαν μεγάλη μείωση του τουριστικού ρεύματος. Συγκεκριμένα ο κ. Νάγος επεσήμανε ότι η Celestyal Cruises, μέσα στο 2016, μετέφερε 117.000 επιβάτες με 660.000 συνολικές επισκέψεις σε ελληνικούς προορισμούς. Παράλληλα, αναφέρθηκε στον τέταρτο χρόνο δραστηριοποίησης στην Κούβα όπου αναμένει αύξηση 63% σε γκρουπ και συνολικά 39.000 επιβάτες.

Ολοκληρώνοντας, τόνισε τη δέσμευση της εταιρίας για διαρκή βελτίωση και αναβάθμιση των υπηρεσιών που προσφέρει, με συνεχείς επενδύσεις όπως στο σύστημα κρατήσεων. Αυτές οι προσπάθειες επιβραβεύονται τόσο από τους επιβάτες όσο και από τη διεθνή αγορά με την ανάδειξή της Celestyal Cruises ως «Best Value for Money Cruise Line 2016» από το Cruise Critic UK. Χαρακτηριστικά παρουσίασε έρευνες ικανοποίησης που πραγματοποιήθηκαν σε όλα τα κρουαζιερόπλοια και την ψήφο εμπιστοσύνης που έδωσαν οι επιβάτες της Celestyal Cruises μέσα από τη συμπλήρωση σχετικών ερωτηματολογίων, κατατάσσοντάς την στην κορυφή των προτιμήσεών τους, καθώς οι 9 στους 10 θα τη σύστηναν σε φίλους τους.

Το λόγο στη συνέχεια, έλαβε ο Αντιπρόεδρος Επιχειρήσεων καπ. Γιώργος Κουμπενάς, ο οποίος αναφέρθηκε στις διαρκείς επενδύσεις της εταιρείας στη χώρα μας, συμβάλλοντας πολυδιάστατα στην ελληνική οικονομία. Συγκεκριμένα, τα άμεσα έξοδα λειτουργίας της εταιρίας για το 2016 ανήλθαν στα 35,2 εκατ. ευρώ, ενώ μόνο οι προβλεπόμενες δαπάνες συντήρησης και αναβάθμισης του στόλου μέσα στο 2017, θα προσεγγίσουν τα 16 εκατ. ευρώ. Παράλληλα, υπογράμμισε τη δέσμευση της εταιρίας

για βιώσιμη ανάπτυξη, παρουσιάζοντας τα σημαντικά αποτελέσματα που η εταιρία έχει επιτύχει στο πλαίσιο αυτό, όπως 20% μείωση απορριμμάτων, 11% μείωση αέριων εκπομπών ρύπων, εξοικονόμηση 13.000 τόνων πετρελαίου τα τελευταία 7 χρόνια, καθώς και το γεγονός ότι το 50% του νερού που καταναλώνεται προέρχεται από θαλασσινό νερό.

Στο πρόγραμμα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της Celestyal Cruises αναφέρθηκε, τέλος, η κα Φρόσω Ζαρουλέα, Διευθύντρια Δημοσίων Σχέσεων κάνοντας ένα σύντομο απολογισμό του Εκπαιδευτικού Προγράμματος «Προορισμοί Γνώσης». Το Πρόγραμμα έχει εκκινήσει η ίδια η εταιρεία, ήδη από το 2015, μεταφέροντας τη γνώση και ανοίγοντας τους ορίζοντες, σε περισσότερους από 1.200 μαθητές των νησιών της Μήλου, Ίου και Πάτμου. Στη Συνέντευξη Τύπου παραβρέθηκε, επίσης, ένας εκ των εμπνευστών του Προγράμματος, ο καθηγητής μαθηματικών, κος Α. Μαυρομμάτης, ο οποίος παρουσίασε τη σημασία και τον αντίκτυπο που είχε η συνέχιση του προγράμματος για 459 μαθητές όλων των σχολικών βαθμίδων στο νησί της Πάτμου μέσα στο 2016.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε την ιστοσελίδα www.celestyalcruises.com

Γραφείο Τύπου Celestyal Cruises: Φρόσω Ζαρουλέα – 216 4009659

Σχετικά με τη Celestyal Cruises

Η Celestyal Cruises είναι η μόνη εταιρεία κρουαζιέρας η οποία εδρεύει στην Ελλάδα και δραστηριοποιείται με επιτυχία στα Ελληνικά νησιά και την Κούβα. Η εταιρία διαχειρίζεται πέντε μεσαίου μεγέθους κρουαζιερόπλοια, που το καθένα προσφέρει ιδανικό περιβάλλον για ζεστή και προσωπική εξυπηρέτηση. Κάθε κρουαζιέρα της εστιάζει σε όλες τις εκφάνσεις του πολιτισμού των περιοχών που επισκέπτεται, προσφέροντας αυθεντικές εμπειρίες τόσο εν πλω όσο και στην ξηρά.

Κοινωνική Υπευθυνότητα

Η Celestyal Cruises δεσμεύεται απέναντι στη βιώσιμη ανάπτυξη και την ηθική επιχειρηματική πρακτική. Η εταιρία υποστηρίζει τις τοπικές κοινωνίες στους προορισμούς που επισκέπτεται, ιδιαίτερα στον τομέα της εκπαίδευσης. Από το 2015, πάνω από 1.200 μαθητές στα νησιά της Μήλου, Πάτμου και Ίου απήλαυσαν ένα «ταξίδι στη γνώση» παρακολουθώντας το εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Μουσείου Ηρακλειδών «Επιστήμη, Τέχνη και Μαθηματικά», μια πρωτοβουλία της Celestyal Cruises να μεταφέρει τις διαδραστικές μουσειοσκευές του αξιόλογου Μουσείου σε απομακρυσμένες περιοχές, ώστε οι μαθητές να γνωρίσουν τη σύνδεση μεταξύ επιστήμης, τέχνης και μαθηματικών. Συμπληρωματικά με το ανωτέρω πρόγραμμα, η Celestyal Cruises υποστηρίζει πολιτιστικές ΜΚΟ, καθώς και την προώθηση της νεανικής επιχειρηματικότητας και την εξέλιξη των σπουδαστών ναυτιλιακών σχολών.

Πιστοποίηση ISO

Σε συνέχεια της επιτυχημένης διαδικασίας ISO 9001/14001 ελέγχου τριών εκ των πλοίων της εταιρίας και των γραφείων της, οι λειτουργίες της Celestyal Cruises είναι τώρα πιστοποιημένες σύμφωνα με τα πρότυπα ISO 9001/14001. Αυτό αφορά σε όλο το φάσμα της διοίκησης κρουαζιερόπλοιων, συμπεριλαμβανομένου του τεχνικού τομέα, του ξενοδοχειακού τμήματος και του πληρώματος. Η ελεγκτική αρχή είναι η DNVGL, που είναι μακράν η μεγαλύτερη και πιο αναγνωρισμένη εταιρία αξιολόγησης στον κλάδο της ναυτιλίας.

Βραβεία

Το 2016, η εταιρία απέσπασε το βραβείο κύρους από το Cruise Critic UK, τη μεγαλύτερη παγκοσμίως online κοινότητα για την κρουαζιέρα, στην κατηγορία «Best Value for Money (Ocean)». Η Celestyal Cruises έλαβε, επίσης, αναγνώριση και μέσω άλλων έγκυρων βραβείων, όπως τα Greek Tourism Awards (αποσπώντας το χρυσό και ασημένιο βραβείο σε τέσσερις κατηγορίες το 2016), τα ναυτιλιακά βραβεία Ευκράντη, τα HR Community Conference & Awards και είχε επιλεγεί ανάμεσα στα μεγαλύτερες εταιρίες κρουαζιέρας στα WAVE Awards της Βρετανίας.

Facebook: https://www.facebook.com/CelestyalCruises

YouTube: http://www.youtube.com/user/CelestyalCruises

Twitter: @celestyalcruise Pinterest: http://pinterest.com/celestyalcruises

Instagram: celestyalcruises