Με έκπληξη παρακολουθούμε το Προεδρείο της ΠΝΟ (Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας), στις τηλεοπτικές παρεμβάσεις του να δηλώνει ότι για την απεργία και την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί, αποκλειστικός υπεύθυνος είναι η Ελληνική Κυβέρνηση.

Θα θέλαμε να επισημάνουμε ότι τόσο για την επιλογή του χρόνου πραγματοποίησης της απεργίας, όσο και για την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων, αποκλειστική υπεύθυνη είναι η ΠΝΟ, καθώς γνώριζε και γνωρίζει το πρόβλημα που έχει προκύψει στη μεταφορά χιλιάδων μαθητών. Κάθε Έλληνας πολίτης που παρακολουθεί τις εξελίξεις, μπορεί κάλλιστα να υποθέσει ότι η ομηρία των μαθητών όσο και του επιβατικού κοινού στα νησιά είναι εσκεμμένη.

Ας μη σφυρίζουν λοιπόν αδιάφορα μετατοπίζοντας τις ευθύνες μονομερώς, καθώς τα πολλαπλά προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί και δημιουργούνται ώρα με την ώρα, αφορούν ανήλικους μαθητές και τις οικογένειές τους, τους συνοδούς καθηγητές, το πρόγραμμα σπουδών τους, τις τουριστικές επιχειρήσεις, καθώς και τις τοπικές κοινωνίες στη νησιωτική Ελλάδα, οι οποίες καλούνται να επωμιστούν τις οικονομικές και άλλες συνέπειες που έχει προκαλέσει η απεργία.

Τέλος, απευθύνουμε έκκληση στην Ελληνική Κυβέρνηση να εξαντλήσει κάθε μέσο συνεννόησης για την εξομάλυνση της κατάστασης.

Ο Πρόεδρος                                                                          Ο Γενικός Γραμματέας
Λύσανδρος Τσιλίδης                                                                Στάθης Σκρέτας