Ως η μεγαλύτερη διοργάνωση των Βαλκανίων για τον Τουρισμό και το Ξενοδοχείο εδραιώθηκε το εκθεσιακό «δίδυμο» Philoxenia-Hotelia, που ολοκληρώθηκε στις 20/11/2016. Με δεδομένη τη σημαντική αύξηση τόσο των ποσοτικών όσο και των ποιοτικών μεγεθών των δύο εκθέσεων, ο πρωταγωνιστικός τους ρόλος στην ευρύτερη περιοχή επιβεβαιώθηκε έμπρακτα.
Η συνολική επισκεψιμότητα στις δύο εκθέσεις αυξήθηκε κατά 46% έναντι της περσινής διοργάνωσης, με πάνω από 20.000 άτομα να περνούν τις πύλες τους, ο αριθμός των εμπορικών επισκεπτών σχεδόν διπλασιάστηκε, καθώς η αύξηση άγγιξε το 91%, ενώ οι ξένοι εμπορικοί επισκέπτες ήταν κατά 70% περισσότεροι.
Πάνω από 5.500 επιχειρηματικές συναντήσεις πραγματοποιήθηκαν μεταξύ εμπορικών επισκεπτών και εκθετών μέσα σε ένα μόλις τριήμερο, ανοίγοντας τον δρόμο για τη σύναψη συμφωνιών. Οι συνολικά 621 εκθέτες, οι 383 hosted buyers από 34 χώρες και τα περισσότερα από 20.000 τ.μ. εκθεσιακού χώρου που καλύφθηκαν συνέθεσαν το προφίλ των Philoxenia και Hotelia, που ήταν οι μεγαλύτερες της τελευταίας πενταετίας.