Η Περιφέρεια Αττικής συμμετέχει στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού PHILOXENIA 2016, προβάλλοντας τον νησιωτικό και θαλάσσιο πλούτο της

Η Διεύθυνση Τουρισμού της Περιφέρειας Αττικής, συμμετέχει στην 32η Διεθνή Έκθεση Τουρισμού PHILOXENIA 2016, που θα πραγματοποιηθεί 18-20 Νοεμβρίου 2016 στη Θεσσαλονίκη, στο περίπτερο 13, stand 49, στο Διεθνές Εκθεσιακό & Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλονίκης, προβάλλοντας και φέτος την μοναδικότητα της Αττικής γης.

Στο πλαίσιο αυτό, προσκαλεί το κοινό και τους εκπροσώπους των ΜΜΕ στις παρακάτω εκδηλώσεις:

  • Σάββατο 19.11, ώρα 11.00, Press Event – Κάλεσμα δημοσιογράφων και εκπροσώπων ΜΜΕ για την παρουσίαση του τουριστικού προορισμού της Αττικής και των πολλαπλών δυνατοτήτων της.

  • Σάββατο 19.11, ώρα 12.00 – Wine Testing – Εκδήλωση οινογνωσίας με προϊόντα της Αττικής γης. Παρουσίαση από την κα Κεφαλοπούλου Ελένη, δημοσιογράφος οίνου.

  • Σάββατο 19.11, ώρα 17:00 – Εκδήλωση γευσιγνωσίας των τοπικών προϊόντων της Αττικής γης, υπό τη φροντίδα του chef κου Φάνη Ιωάννου.

  • Κυριακή 20.11, ώρα 12:00 – Εκδήλωση γευσιγνωσίας των τοπικών προϊόντων της Αττικής γης, υπό τη φροντίδα του chef κου Φάνη Ιωάννου.

Φιλοδοξία μας είναι η Περιφέρεια Αττικής, η μεγαλύτερη Περιφέρεια της Ελλάδας, να εδραιωθεί σαν μητροπολιτικός προορισμός που προσφέρεται για πολλαπλές τουριστικές εμπειρίες.

Αναλυτικότερα, στόχος της Περιφέρειας Αττικής, είναι να αναδείξει τα πολλά και άγνωστα πρόσωπα του προορισμού «Αττική», ενός προορισμού με παγκόσμια ακτινοβολία. Η Αττική προσφέρει πολλές και διαφορετικές εμπειρίες στον επισκέπτη που ενδιαφέρεται για ολιγοήμερες διακοπές, για κάθε εποχή του χρόνου (short breaks).

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει στους επισκέπτες της για τον αρχαίο και σύγχρονο πολιτισμό, για επαγγελματικά ταξίδια και συνεδριακό τουρισμό, για γαστρονομία και οινοτουρισμό, για θαλάσσιο και αθλητικό τουρισμό, για περιηγήσεις στα κοντινά νησιά (island hopping) κ.λπ.