Με στόχο  τη δυναμική προβολή  της Ελλάδας στο εξωτερικό  και την εξοικείωση εκπροσώπων μεγάλων Τ.Ο.s με τους Ελληνικούς θαλάσσιους  προορισμούς, ο ΕΟΤ υποστηρίζει  το ετήσιο συνέδριο της Ένωσης Τουριστικών  Επιχειρήσεων Αυστρίας (ÖVT, www.oevt.or.at), που  θα πραγματοποιηθεί εν πλω στο πλαίσιο κρουαζιέρας που προγραμματίζεται από τις 29 Σεπτεμβρίου έως τις 3 Οκτωβρίου 2016.

Το συνέδριο  γίνεται ως αποτέλεσμα της συνεργασίας του  ΕΟΤ με σημαντικούς τουριστικούς φορείς της Ελλάδας και του εξωτερικού και η κρουαζιέρα με τη συνδρομή  μεγάλης εταιρείας κρουαζιέρας.

Το δρομολόγιο θα ξεκινήσει από τον Πειραιά και θα προσεγγίσει Μύκονο, Πάτμο, Ηράκλειο Σαντορίνη.

Ο αριθμός των συμμετεχόντων αναμένεται να φτάσει τα 50 άτομα και θα συμμετέχουν διευθυντικά στελέχη τουριστικών γραφείων της Αυστρίας, τουριστικοί συντάκτες  και δημοσιογράφοι της αυστριακής κρατικής τηλεόρασης ( GEUS TV- ORF3)

Ο ΕΟΤ θα παραθέσει στην Αθήνα δείπνο στα μέλη της αποστολής ενώ προγραμματίζει εκδρομή και ξενάγηση στην Σαντορίνη κατά την άφιξη τους στο νησί.

H ετήσια συνάντηση των μελών του ÖVT στην Ελλάδα αναμένεται να λάβει ιδιαίτερης προβολής στα αυστριακά μέσα μαζικής ενημέρωσης, με προφανή οφέλη για το Ελληνικό Τουριστικό προϊόν και την προώθηση του  στην Αυστρία.